"Robotlu sisteme ilk defa Eskişehir'de geçiyoruz"

Eskişehir'deki yeni yatırımını törenle açtı... "Robotik otomasyon sistemini ilk defa Eskişehir'den başlatıyoruz"

EKONOMİ 15.02.2024, 14:06 15.02.2024, 14:13
"Robotlu sisteme ilk defa Eskişehir'de geçiyoruz"

Yurtiçi Kargo, Otomasyonlu Transfer Merkezleri Projesi’nin Eskişehir etabını tamamladığını açıkladı. 

Geçtiğimiz Eylül ayında 2024 yılı içerisinde iki önemli otomasyon merkezini inşa edeceğini açıklayan Yurtiçi Kargo, projelerin ilki olan Eskişehir Otomasyonlu Transfer Merkezi’nin yapımını tamamladı ve açılışını yaptı. 

Arıkanlı Holding CEO’su Hakan Subaşı, Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol ve Yurtiçi Kargo Kargo Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Hamzaoğlu’nun katılımıyla Eskişehir’de açılışı gerçekleştirilen proje ile saatte 10 bin kargonun otomasyon sistemleri tarafından hat araçları arasında transfer edileceği belirtili.

Yurtiçi Kargo’nun da daha önce inşa ettiği tüm otomasyon merkezlerinde benzer bant, IOT ve otomasyon sistemleri kullanılırken, Eskişehir’de inşa edilen merkezde dosya gönderilerinin ayrıştırılması için ilk defa robotlar kullanılacağı açıklanı. 

“Eskişehir'deki merkezimiz diğerlerinden ayrı... İlk defa küçük kargoları robotlar ayrıştırıyor"

Kargo sektöründe transfer merkezlerinin çok büyük önem taşıdığını ifade eden Fatih Önyol, "Şu anda İstanbul’da üç adet olmak üzere, Antalya, Adana, Bursa, İzmir, Eskişehir, Gaziantep şehirlerinde otomasyonlu transfer merkezlerine sahibiz. Ayrıca toplamda 33 adet transfer merkezimiz bulunuyor. Ancak Eskişehir’de inşa ettiğimiz merkezi, şu ana kadar inşa ettiklerimizden ayıran önemli bir özelliği bulunuyor. Bu projede, sektörde dosya gönderiler adını verdiğimiz küçük kargoları robotlar ile ayrıştırıyor ve hatlarına ayırıyoruz. Sistemin başında bulunan operatör sadece kargonun barkodunu okutuyor ve geriye kalan tüm işi robotlar yapıyor. Bu sayede çok yüksek bir işleme kapasitesine ulaşılabiliyor. Bu sistem, kargo sektöründe Eskişehir ile başlamış olacak."

“Ankara'daki projenin de inşasına başlanı"

Eskişehir Otomasyonlu Transfer Merkezi projesinin tamamlanmasının ardından Ankara’da gerçekleştirecekleri otomasyon merkezi inşasına odaklandıklarını belirten Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, “Eskişehir’in ardından saatte 50 bin adete kadar kargo işleyebilen otomasyonlu transfer merkezimizi Ankara’ya inşa etmeye başladık. Proje bittiğinde saatte 50 bine yakın kargo tek bir merkezde işlenebilir olacak ve bu yıl içerisinde onun da kapılarını kargo kabulüne açacağız” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@