banner163

Tepebaşı'ndaki proje başarıya ulaştı... Hem kendi elektriğini üretiyor hem de fazlasını satıyor

BEBKA'nın da desteklediği Tepebaşı Belediyesi Sakintepe Soğuk Hava Deposu projesi güneş enerjisi sistemiyle büyük tasarruf sağladı. Hem kendi elektriğini üretiyor, hem de fazlasını satıyor...

EKONOMİ 13.10.2023, 16:00 13.10.2023, 16:03
Tepebaşı'ndaki proje başarıya ulaştı... Hem kendi elektriğini üretiyor hem de fazlasını satıyor

Tepebaşı Belediyesi Sakintepe Soğuk Hava Deposu, BEBKA’nın 2021 yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında "Sürdürülebilir Tarımsal Üretimde Kaynak Verimli Soğuk Hava Deposu" projesini başarıyla tamamladı.

Proje kapsamında alınan hibeyle merkeze kurulan GES sistemi ile temiz enerji kullanılırken, merkez kendi elektriğini de üretiyor.

Tepebaşı Belediyesi, hazırladığı projelerle BEBKA’dan hibe almaya devam ederken temiz enerji çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği güneş enerji santralleri (GES) ile temiz enerji üreterek tasarruf sağlamayı sürdürüyor.

Sakintepe Soğuk Hava Deposu BEBKA’nın 2021 yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında "Sürdürülebilir Tarımsal Üretimde Kaynak Verimli Soğuk Hava Deposu" projesinden hibe almaya hak kazanan Tepebaşı Belediyesi, Sakintepe Soğuk Hava Deposu’nun çatısına güneş enerji santrali kurarak temiz enerji üretmeye başladı.

Elektrik ihtiyacını karşıladı, ihtiyaç fazlası elektrik de satılıyor

Projede yer alan amaçların yerine getirilmesi ile birlikte proje başarı ile tamamlandı. Gerçekleştirilen proje ile bir yıllık veriler değerlendirildiğinde merkezde 95 ton karbondioksit alınımının önüne geçilirken 200,02 MWh elektrik üretimi yapıldı. Merkez kendi elektrik ihtiyacını karşılarken, 86,91 MWh ihtiyaç fazlası elektrik enerjisi üretildi.

Üreticilere eğitim verildi

Öte yandan Yeşil Sakarya Yaş Sebze ve Meyve Kooperatifi, S.S. Yıldırım Çiftliği Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Pazarlama Kooperatif üyeleri, Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği, Tepebaşı Ziraat Odası üye çiftçiler, Mihalgazi, Sarıcakaya gibi komşu ilçelerden de üreticilerin katılımıyla Soğuk Hava Deposunda Tarımsal Ürünlerin Muhafazası konulu eğitimler düzenlenerek çiftçiler bilgilendirildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@