banner163

Tüm İş Konfederasyonu tepki gösterdi... ESOGÜ Hastanesi'nde dilekçeleri verdiler

Tüm İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Özatak'tan açıklama... "Bugün hastane yönetimine dilekçelerimizi veriyoruz"

EKONOMİ 10.03.2021, 20:22
Tüm İş Konfederasyonu tepki gösterdi... ESOGÜ Hastanesi'nde dilekçeleri verdiler

Tüm İş Konfederasyonu Genel Baskan Yardımcısı Uğur Özatak'tan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yaptığı açıklamada, "Öncelikle Covid-19 sebebi ile şehit düşen sağlık emekçilerini rahmetle yad ediyoruz. Bilindiği üzere 4D sürekli işçi kadrosunda çalışan sağlık emekçilerini ilgilendiren toplu sözleşme süreci devam etmektedir. Özellikle 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin gözü kulağı bu sözleşmedeydi. Yaklaşık 4-5 aydır prensip gereği denilerek işçiden gizlenen  taslak dahi gösterilmeyen hatta işçi yorum yapmasın diye grupları mesajlara kapatan işçiden uzak sözde yetkili sendika TÜHİS’in teklifi diye açıkladığı taslak ile işçiyi yeniden hüsrana uğratmış, kazandıracağız derken yine maalesef kaybettirmiştir. 2 yıldır 6 aylık dilimler ile yüzde 4 zamma mahkum bırakılıp zor geçinen işçinin önüne kendini bilmez TÜHİS’in (Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası) akıl almaz teklifi yüzde 5,75 zam oranı ile çıkmış daha önce kazanılmış hakları bile eklettiremeyerek işçinin cebindeki paraya göz dikmiştir. Bir de bunun üstüne bir oylama yapacağını açıklamış, işçiye TÜHİS mi yoksa yüksek hakem mi siz karar verin demiştir" dedi. 

"Hastane yönetimine dilekçelerimizi veriyoruz"

Özatak, "Buradan sesleniyoruz biz sizin beceriksizliğinize ortak olmayacağız. Biz sizin kötü sözleşmenizin günahını atacağınız yer değiliz. Başarısızlığınızın suçunu işçiye yükleyemezsiniz. Bugün geldiğimiz noktada birbiri ile hangimiz daha sarı yarışına giren sözde yetkili, işçinin gözünde bir kez daha etkisiz ve de yetkisizdir. Bu gibi durumlar da ise yine en güzel cevabı asıl yetkili olan işçi kardeşlerimiz verecektir. Anayasa Mahkemesi'nin 6356 sayılı sendikalar kanunun 39. Maddesini 4.fıkrasını iptal etmiş ve yetkili sendikaya üye zorunluluğu ortadan kalkmıştır. Bugün dilekçelerimizi hastane yönetimine vererek ve sizi basiretsizliğiniz ile baş başa bırakacağız. Şimdi size düşen Sarılar ittifakını kurarak yanınıza ortağınız TÜHİS'i de alıp el ele eve dönme zamanıdır" diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@