banner163

Üsküdar'a Sarıcakaya Pazarı... Örnek proje başladı

Eskişehir’de Sarıcakaya Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ile örnek bir işbirliğine imza attı… Sarıcakayalı çiftçiler ve gençler, ilçede ürettikleri doğal ürünleri İstanbul'da aracılar olmadan satabilecek... Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam örnek olacak projeyi anlattı…

EKONOMİ 14.07.2021, 12:26 14.07.2021, 12:38

Eskişehir’de Sarıcakaya'da çiftçilerin yetiştirdiği doğal sebze ve meyvelerin uygun fiyata satılacağı köy pazarı Üsküdar Kuzguncuk Bostanı’nda açıldı.

Sarıcakayalılar aracı olmadan İstanbul’da ürünlerini satabilecek

Üsküdar, Kuzguncuk Bostanı'nda doğal sebze ve meyvelerin satılacağı köy pazarı açıldı. Eskişehir Sarıcakaya'da çiftçilerin ürettiği sebze ve meyveler aracı olmaksızın uygun fiyatla köy pazarında vatandaşlara satılacak. Toplanan sebzeler ve meyveler Cumartesi günleri Kuzguncuk Bostanı'nda kurulacak pazarda satılacak.

İhtiyaç sahibi ailelere de destek olunacak

Projenin ikinci aşamasında da ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz sebze ve meyve dağıtımı gerçekleştirilecek. Üsküdar Belediyesi'nin Sarıcakaya Belediyesi ile yaptığı anlaşma ile birlikte çiftçilerden alınan sebze ve meyveler Üsküdar'da ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara 12 kilogramlık kasalar halinde dağıtılacak.

Belediye Başkanı Hüseyin Çam: Hem üreten hem de tüketen mutlu olacak

Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, konuyla ilgili olarak “Bu projemiz iki aşamalı olacaktır. İlk aşamasında Sarıcakayalı gençlerimiz ürettikleri ürünleri Cumartesi günleri Kuzguncuk Bostanı'nda kurulacak pazarda satacak. Burada satışa sunulan ürünlerimizin şu andaki fiyatı normal piyasa fiyatlarının yarısından daha düşüktür. Projemizin ikinci aşamasında da yine ilçemizde üretilen doğal ürünlerimiz Üsküdar'da ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılacaktır. Ben burada hem üretenin hem de tüketenin mutlu olacağı bir zincir oluşturacağımıza inanıyorum. Böylesine anlamlı projede gençlerimize ve bizlere destek veren Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

PROJENİN DİĞER DETAYLARINI SAYFANIN BAŞINDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@