banner163

Bartın'da maden faciası! Can kaybı artıyor

Bartın'da yaşanan maden faciası Türkiye'yi yasa boğdu! Can kaybı sayısı 28'e yükseldi...

HAYAT 14.10.2022, 23:58 15.10.2022, 10:25
Bartın'da maden faciası! Can kaybı artıyor

Bartın’da Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında saat 18.15 sıralarında bir patlama meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine patlamanın yaşandığı bölgeye il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı, 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel görevlendirildi.

Ekipler maden ocağında meydana gelen patlamada bulunanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürürken çıkarılan yaralılar hastaneye sevk edildi.

Eskişehir ve Kütahya AFAD ekipleri de Bartın'a gitti

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir" denildi. 

Can kaybı 28'e yükseldi 

Bartın'daki maden faciasında can kaybı 28'e yükseldi, kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarının sayısı 28’e ulaştığını açıkladı.
Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez: İlk belirlemelere göre grizu patlaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise patlamanın ilk belirlemelere göre grizudan kaynaklandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamanın olduğu bölgeye gitti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Milletimizin başı sağ olsun. Saat 18.15 civarında bulunduğumuz bu bölgede bir 300-350 metre kotlarında bir patlama meydana geldi. Bu patlamanın akabinde gerek buranın tahlisiye ekipleri, arama kurtarma ekipleri, gerekse çevreden gelen tahlisiye ve arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler” dedi. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Soylu, “Türkiye’de bu konuda yetkili olan bütün arama kurtarma ekipleri yola çıktılar. Buraya kimisi intikal etti. Teknik bütün arkadaşlarımız bu konuya vakıf olan arkadaşlarımız burada çalışmalarını sürdürüyorlar. Vali Hanım tüm arkadaşlarımızla birlikte olayın başından beri hem aramaya kurtarmaya nezaret ediyor. İki ambulans uçak Zonguldak’taki havaalanına intikal ettirildi” diye konuştu.

Bakan Soylu: 110 kardeşimiz çalışıyordu

Bölgede sahra hastanesinin oluşturulduğunu kaydeden Soylu, “Hakikaten üzüntü duyduğumuz tablo ile karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz orada çalışıyordu. Bunların bir kısmı bu patlamadan hemen sonra üst kotta olanlar çıktılar. Bir kısmı kurtarıldılar” ifadelerini kullandı. Ocaktan çıkarılan 7 işçinin hastaneye intikal halinde olduğunu belirten Soylu, 3 işçinin de yoğun bakımda olduğu bilgisini aktardı. Bakan Soylu, “Diğer yaralılar tedavi altında. Yanık olanların bir kısmının İstanbul’a intikali konusunda tüm hazırlıklar gerçekleşiyor. Öncelikle aşağıda hakikaten büyük bir mücadele konuluyor. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcıları olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Aileler burada onlara da bilgi vermeye çalışıyoruz. Dönem dönem bilgi aldıkça, sizlere bilgi intikal ettireceğiz. Başka yerden gelen bilgilere vatandaşlarımızın itibar etmemesini istiyoruz. Belirli saat aralıklarında sizlerle bilgileri paylaşmış olacağız. Tekrardan başımız sağ olsun” şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de madende kısmi göçükler olduğunu ve ilk belirlemelere göre patlamanın grizudan kaynaklandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Bartın'a gidiyor 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Bartın’a giderek kurtarma çalışmalarını yerinde koordine edeceği öğrenildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesinde yaşanan maden ocağı patlaması nedeniyle yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyareti ileri bir tarihe erteledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Bartın’a giderek kurtarma çalışmalarını yerinde koordine edeceği öğrenildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@