banner163

Bilecik'te yine orman yangını çıktı!

Bilecik'te bir orman yangını daha çıktı! Ekipler seferber oldu, karadan ve havadan helikopterlerle müdahale edilen yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

HAYAT 24.08.2023, 15:01 24.08.2023, 23:44
Bilecik'te yine orman yangını çıktı!

Bilecik'teki bir ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Bilecik-Eskişehir yolu üzerindeki Vezirhan beldesi Ertuğrulgazi ve Osmangazi tünelleri arasında çıkan orman yangının kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalar sürüyor.

Kara yoluna yakın mesafede kayalık bir alandaki yangının söndürülmesi için bölgeye Bilecik, Osmaneli, Vezirhan ve Bayırköy itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Havadan 2 helikopterle de müdahale edilen yangının kısa sürede kontrol altına alınması için çalışma yürütülüyor. Daha önce Vezirhan'da Orman İşletme Müdürlüğü tarafından helikopter pisti oluşturulmuştu.

Helikopterlerin pist yakınındaki havuzdan su alıp yangın bölgesine döktüğü belirtiliyor.

Bu arada, Bilecik-Eskişehir yolunda trafik tek şeritten kontrollü olarak veriliyor.

Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı

Bilecik’te çıkan orman yangını, havadan ve karadan gerçekleştirilen söndürme çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı.
Vezirhan ilçesinde yüksek gerilim hattından düşen elektrik telinin neden olduğu yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek yayıldı. Bölgeye 130’un üzerinde personel, 10 arazöz, 10 su tankı, 5 yangın söndürme helikopteri ve 1 yangın söndürme uçağı sevk edildi. Hızla ilerleyen orman yangınına hem havadan hem de karadan müdahale edildi. Yaklaşık 2 hektar alanda etkili olan yangın, ekiplerin hummalı çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@