banner163

Bursa Kitap Fuarı'nda Beyza Alkoç imza gününde izdiham

19. Bursa Kitap Fuarı'na katılan genç yazar Beyza Alkoç'un imza gününde izdiham yaşandı...

HAYAT 21.03.2022, 22:21 21.03.2022, 22:49
Bursa Kitap Fuarı'nda Beyza Alkoç imza gününde izdiham

19. Bursa Kitap Fuarı kapılarını kapatırken birbirinden ünlü ve önemli yazarları ağırladı. Çağdaş Türk edebiyatının başarılı genç kalemlerinden Beyza Alkoç'un Bursa Kitap Fuarı'ndaki imza günü etkinliğinde izdiham yaşandı.

Beyza Alkoç imza günlerinde uzun kuyruklar yaşanmasıyla da ünlü... 

Okurları genç yazarın standının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Beyza Alkoç'un imza günlerinde sırada heyecanla bekleyen okurları, genç yazardan imza almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Beyza Alkoç, yazarlık konusundaki üretkenliği ve her biri ayrı ses getiren romanlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Eserlerini başta online bir kitap platformunda yayınlamaya başlayan yazar, gördüğü büyük ilgi sayesinde bugün basılı yayıncılıkta da en çok satan yazarlar arasında yer alıyor. 

Beyza Alkoç kimdir?

Beyza Alkoç, İstanbul’un Fatih ilçesinde 15 Şubat 1996 yılında dünyaya geldi. Henüz okumayı öğrenmeden çevresine çeşitli kurgular anlatmayı çok seven Alkoç, ilkokul çağlarından itibaren farklı türlerde yazmaya başladı. Ve ilk roman denemesini de sekiz yaşındayken gerçekleştirdi.

Alkoç, çocukluk ve ilk gençlik yıllarındayken kitapların ve filmlerin üzerine yeni senaryolar üretmeye başladı. Ve yazdığı “fanfiction” adı verilen bu öykülerle, daha o dönemlerde dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Aynı zamanda genç yazar, tiyatro türünde de çeşitli denemeler ortaya koydu. Edebiyata ve yazmaya olan bu yoğun ilgisi, Alkoç’un eğitim hayatı boyunca hikaye dalında pek çok birincilik ve ödül kazanmasına vesile oldu. Beyza Alkoç, ilk kitabı Sınır’ın baskısını henüz 18 yaşındayken okurlarıyla buluşturdu. Böylece çocukluk hayallerini oldukça erken bir yaşta gerçeğe dönüştüren yazar, sonrasında gerek çevrim içi ortamda gerekse de basılı olarak romanlarını yayımlamaya devam etti. İlk öykülerini daha çok aşk üzerine kurgulayan Alkoç, ilerleyen dönemlerde bilim kurgu alanında da hacimli eserler ortaya koydu. Bununla birlikte gerilim ve korku türündeki yeteneğini de keşfeden yazar, özellikle Karantina roman serisi ile hayran kitlesini sayıca çok daha yukarılara taşımayı başardı.

Beyza Alkoç’un, sadece 2015’ten 2020 yılına kadar yayınlanmış dokuz romanı bulunuyor. Aynı zamanda Mütercim Tercümanlık ve Sosyoloji alanlarında lisans öğrenimi gören Alkoç, yazarlık alanındaki yeteneğini öğrenmeye olan tutkusu ve üretkenliği ile geliştirmeye devam ediyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@