banner163

Eskişehir'de şoke edici olay!

Eskişehir'de sokak köpekleri ve yasaklı köpekler açısından şoke edici ve düşündürücü bir olay yaşandı... Porsuk Çayı'nda bu halde bulundu!

HAYAT 20.05.2021, 12:10 20.05.2021, 15:17
Eskişehir'de şoke edici olay!

Eskişehir'de sokak köpekleri sorunu devam ederken, şoke edici ve son derece düşündürücü bir olay yaşandı...

Poşet içinde taşla Porsuk Çayı'na atılmış 

Eskişehir'deki Porsuk çayında temizlik çalışması yapan belediye ekipleri, bir poşet içinde batması için taşla birlikte suya atılmış ve üzerinde yara izleri olan ölü bir pitbull köpek buldu.

Pitbull cinsi... İnceleme yapılacak

Orhangazi Mahallesi Özden sokak üzerinde bulunan Porsuk Çayı içinde temizleme çalışmaları yapan belediye ekipleri, bir poşetin içinde ölü bir köpek buldu. Bulunan köpeği kayığa alan ekipler, köpeğin bir poşete koyulup ardından batması için taşla birlikte Porsuk çayına atıldığını belirledi. İhbar üzerine olay yerine Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) ekipleri ve Odunpazarı Belediyesi barınağına bağlı ekipler geldi. Poşet içerisinde bulunan köpek ekiplere teslim edildi. Pitbull cinsi olduğu öğrenilen köpeğin üzerinde çeşitli yaralar olduğu, yapılacak incelemenin ardından kireçlenip gömüleceği belirtildi.

Yasak olan Pitbull'lar mı dövüştürülüyor?

Yaşanan olay, öncelikle bakılması ve çoğaltılması yasak olan pitbull köpeklerin Eskişehir'de yeniden çoğaltıldığı ve bulunan köpeğin yaralı olmasından dolayı dövüştürülmüş olabileceği ihtimallerini akıllara getirdi. Pitbull köpeklerin dövüştürülmesi hayvanseverlerin de en çok tepki gösterdiği konuların başında geliyor. Bu hayvanların kişiler tarafından bakılıp çoğaltılması, bulunan köpeklerin sokak hayvanları için açılan rehabilitasyon merkezlerinde tutulması gerekiyor. 

Halen gerekli olan rehabilitasyon merkezi yok... Küpesiz köpekler çoğalıyor

Diğer büyükşehirlerde, büyükşehir belediyeleri sokak hayvanları için rehabilitasyon ve kısırlaştırma merkezleri kurarken, Eskişehir'de halen Büyükşehir Beleidyesi'nin bu konuda bir projesi bulunmuyor. Eskişehir'de çok sayıda sokak köpeği ve sokak hayvanı küpesiz ve kısırlaştırmamış halde bulunuyor. Yıllardır süren denetimsizlik ve ilgisizlik hayvanseverlerden de tepki görüyor. Küpesiz, kısırlaştırılmayan hayvanların denetimsiz bir şekilde çoğalması toplum sağlığını da tehlikeye atıyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@