Eskişehir'in vergi rekortmenlerinden Emir Turan açıkladı: O romanın yazarı 'Tyler Nomax' benim!

ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkan vekili, merhum Firuz Kanatlı'nın torunu, Eskişehir'in vergi rekortmenlerinden Ahmet Emir Turan açıkladı: 'Darkborn Messiah' romanın yazarı 'Tyler Nomax' aslında benim!

HAYAT 12.02.2024, 22:51 12.02.2024, 23:06
Eskişehir'in vergi rekortmenlerinden Emir Turan açıkladı: O romanın yazarı 'Tyler Nomax' benim!

ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkan vekili Ahmet Emir Turan instagram'da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 2022 yılında sadece İngilizce olarak yayınlanan "Darkborn Messiah (Karanlıktan doğan Mesih)" adlı romanın yazarının aslında kendisi olduğunu açıkladı. 

"Tyler Nomax aslında benim"

İngilizce yazdığı ve amazon.com üzerinden yayınlattığı romanda adını gizlediğini ve mahlas olarak "Tyler Nomax" adını kullandığını açıklayan Emir Turan, kitabın satışlarının tahminin üzerinde olması üzerine şimdi ikincisini yazmaya karar verdiğini söyledi. 

Emir Turan yaptığı paylaşımda, "2022 yılında uzun zamandır hayalini kurduğum birşey yaptım: Roman Yazdım! İngilizce yazdığım ve yoğunlukla Amerika’da Amazon’da satmak istediğim için de mahlas kullandım. Türü “Magical Realism” diye adlandırılan gerçek hayatla doğaüstü olayların birleştirildiği bir tür. Paulo Coelho’nun “Simyacı” kitabı bu türün en ünlü örneğidir. Ama benimki içinde ciddi anlamda harekette olan bir roman. Kendim yayınladım, herhangi bir yayıncıya yollamadım bile, ancak buna rağmen tahminimin üzerinde satış oldu ve son derece iyi yorumlar ve puan aldım. Bu yüzden devamını da yazmaya karar verdim. Bu sefer şansımı deneyip bir yayıncıya yollayacağım. Şu kadarını söyleyebilirim ki bu romanı yazmak hayatım boyunca yaptığım işler arasında bana en büyük tatmini, en büyük keyfi, en yoğun duyguları ve en büyük gururu veren iş oldu. Hem de açık ara. İyi veya kötü, beğenilir ama beğenilmez, arkamda kalıcı birşey bırakmış oldum.Bu gururumu sizlerle de paylaşmak istedim" dedi. 

Farklı isim kullanmış, ama tanıtımlarda gerçek fotoğrafına yer vermiş

Emir Turan'ın ABD'de Amazon üzerinden satışa sunduğu kitapta "Tyler Nomax" adını kullandığı ve tanıtım kısmında kişisel bilgilerine değil, sadece kendisi hakkındaki genel bilgilere yer verdiği görüldü. Öte yandan kitabın kapağında ve tanıtım bölümlerinde Emir Turan ismini gizlese de gerçek fotoğrafını kullandı.  

"ETİ'nin veliahtı" olarak anılan ve ETİ ailesi üyeleri ile birlikte Eskişehir'in vergi rekortmenleri arasında yer alan Emir Turan, müzik, resim ve edebiyata olan ilgisi ile de tanınıyor. Elektro gitar çalan ve Rock müziğe ilgisi bilinen Emir Turan, daha önce açtığı kişisel blog'unda felsefe ve hayat üzerine çeşitli yazılar yayınlıyordu. 

"Darkborn Messiah" romanının konusu ne, neyi anlatıyor?

Romanın internette yer alan tanıtım yazısında şu ifadeler yer alıyor:

"Kızıl saçlı güzel bir iblis, intihara meyilli zengin bir iş adamına, insanlığı kurtaracak mesih olarak seçildiğini söylese ve onu acı, ıstırap, umut, kendini keşfetme ve yükselişle dolu zaman ve mekanda bir yolculuğa çıkarsa ne olurdu? Alternatif gerçeklikler, gelecekteki dünyalar ve uzay/zaman sürekliliği, modern dünyanın ilgili ve güncel meselelerini ele alan bu büyüleyici ve türü değiştiren doğaüstü hikayede birleşiyor. Darkborn Messiah, organize dini, ekonomik ve politik sistemleri ve bu dünyanın yüzde birlik kesimlerini eleştirirken kimseyi esir almayan, heyecan verici ve duygusal bir deneyimdir.

Zengin aile babası William Rudned, göründüğü kadar mutlu ya da hayatından memnun değildi. Hiçbir para, ayrıcalık ya da popülerlik onun içindeki öfke ve sefalet ateşini söndürmeye yetmiyordu. Derin bir depresyonun ve intihar düşüncelerinin ortasında, varoluşun anlamını ve içinde yaşadığımız dünyanın şeklini amansızca sorguluyordu. Her geçen gün yataktan kalkmak onun için daha da zorlaşıyordu. yine aynı amaçsız kısır döngü. İçinde korkunç ve güzel bir şey vardı; büyüyor, gelişiyor ve ruhunu tüketiyordu. Neden buradayız? Hayat nedir? Bize Tanrı hakkındaki gerçek mi söyleniyor? Dine ihtiyacımız var mı? Bütün bunların amacı nedir? Daha iyi bir dünya olabilir mi? Herkesin refah içinde yaşadığı, savaşların olmadığı, herkesin eşit olduğu, insanların erdemli ve dürüst olduğu bir dünya mı? Kusursuz halimize, bilinçli ve aydınlanmış halimize ulaşmamızı engelleyen görünmeyen bir güç var mı?

Ancak kendisini geleceğin dünyasının mesihi olmaya adayan zaman ve uzayda bir yolculuğa çıkaran Milena adında güzel bir iblisle tanıştıktan sonra aradığı cevapları bulacaktır. Ancak insanlığın kurtarıcısı olmak için dönüşümü kolay bir iş değildir ve aydınlanmaya giden yol ıssızlık, acı, ıstırap ve hepsinden önemlisi içindeki şeytanlarla döşenmiştir. Tyler Nomax, ilk romanında, kabul ettiğimiz ve sorgusuz sualsiz itaat ettiğimiz normlara meydan okuyarak okuyucuyu paralel evrenler ve zaman dilimleri üzerinden sıradan insanların çeşitli korkunç ve trajik hayatlarına götürüyor, onları altüst ediyor ve cennete yol açacak çözümler sunuyor. insan ırkı için. Nomax, insanların çok eski zamanlardan beri doğal karşıladığı ve yol olarak düşündüğü her şeye savaş açmaktan çekinmiyor; Organize Din ve Ataerkillik, Para, Kapitalizm, Kraliyet, Siyasi Sistemler, Teknoloji ve modern yaşamın iddia ettiği diğer tüm yönleri, insanlığı her geçen gün yıkıma yaklaştırıyor."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@