banner163

Eskişehir Türk Ocağı'nda Kurban Bayramı törenine yoğun ilgi

Eskişehir Türk Ocağı'nda yapılan Kurban Bayramı törenine yoğun katılım gösterildi.

HAYAT 29.06.2023, 19:25 29.06.2023, 19:32
Eskişehir Türk Ocağı'nda Kurban Bayramı törenine yoğun ilgi

Eskişehir Türk Ocağı'nda yoğun katılım ile düzenlenen bayram töreninde kesilen kurbanlar, Ahıska Türkleri, Telafer Türkmenleri ve depremzede vatandaşlara dağıtıldı.

Eskişehir Türk Ocağı'nda yapılan Kurban Bayramı törenine yoğun katılım gösterildi.

Ocak üyelerinin ve normal vatandaşların yanı sıra afet bölgesinden gelerek Eskişehir'de yaşamaya başlayan depremzedeler, Karaçay Çerkes Cumhuriyeti'nden gelen Karaçay Türkleri ile Irak ve Telafer Türkmenleri törene katılım sağladılar. Bayramlaşmadan sonra kesilen kurbanlar Ahıska Türkleri, Telafer Türkmenleri ve afetzedelere dağıtıldı.

Yapılan ikramlardan sonra konuşan ocak başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, bu bayramın diğer senelere göre farklı olduğunu söyledi.

Türk dünyasının değişik yerlerinden katılan misafirler ve depremzede misafirler ile birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ünal, "Resmi sınırlarımızın dışında Doğu Türkistan'dan Bosna Hersek'e kadar 300 milyon civarında Türk yaşıyor ve onlardan herhangi birisinin tırnağına diken battığında sinemizde hissediyoruz. Onlarla bayram sevincini paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Afetzede ailelerimizle bölgede ve şehrimizde beraberiz. Elimizden geldiği kadar onların dertlerini ve ihtiyaçlarını paylaşmaya çalışıyoruz. Bu gün afetzede kardeşlerimizin burada bizlerle beraber olmasından bahtiyarlık duyduk" dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@