İnönü Belediyesi Kızak Şenliği'nden renkli görüntüler

İnönü Belediyesi tarafından düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı 5. Geleneksel Kızak Şenliği’nden renkli görüntüler...

HAYAT 31.01.2022, 16:12 31.01.2022, 16:17

Eskişehir'de İnönü Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Kızak Şenliği’ne katılan binlerce kayak sever şölen havasında geçen etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Eskişehir'de İnönü Belediyesi tarafından ilçeye bağlı İsmetpaşa Mahallesi Aktaş mevkiinde düzenlenen etkinliğe, çocuklar ve aileleri katıldı. Belediye tarafından oluşturulan festival alanındaki kızaklara binen vatandaşlar, karın keyfini çıkardı.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt,  5 yıl önce "acaba olur mu" düşüncesiyle başladıkları şenliğe ilginin her yıl arttığını söyledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle festivale 2 yıl ara verdiklerini anımsatan Bozkurt, şunları söyledi:

"Eğer imkan olursa önümüzdeki yıl şu andaki pisti 1,5 kilometreye uzatmak istiyoruz. Bu zamana kadar gelen misafirlerimizin sayısı 2 bin civarında. Şimdiki pisti uzattıktan sonra 5 binlere yaklaşacağını tahmin ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde daha uzun pist ve daha çok ziyaretçi bekliyoruz."

Şenlikte gerçekleşen halat çekme, kartopu savaşı, kardan adam yapma yarışı gibi etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. 

Şenlikten görüntüleri yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@