banner163

Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi malzemeleri neler? işte detaylar...

HAYAT 18.10.2021, 20:24
Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Hem lezzetiyle hem de hafifliği ile kadayıfın en lezzetli hali, kadayıflı muhallebi tatlısını sizler için derledik. Ağır şerbet yerine sütlü tatlı hafifliğinde olan kadayıflı muhallebi, yemek sofralarının sevilen tatları arasında...

Kadayıflı muhallebi malzemeleri neler?

300-350 gram kadar tel Kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 buçuk su bardağı dövülmüş ceviz


Muhallebisi için:

1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket (200 ml.) sıvı krema

Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?
Kadayıfı ince ince kırarız. Geniş bir tavada tereyağını eritiriz. Ardından şeker ve kadayıfı ekleyip kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavururuz. Son olarak dövülmüş cevizi ilave ederiz ve biraz daha kavurup ocaktan alırız. Farklı bir kaba koyup soğumasını bekleriz.
Sonrasında bir sos tenceresinde muhallebiyi hazırlamak için, krema ve vanilya dışındaki malzemeleri ekleyerek pişiririz. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika kadar daha bekletip altını kapatırız. 15 dakika kadar muhallebiyi soğuması için bekletiriz.


Soğuduktan sonra krema ve vanilyayı da ekleyip mikser ile 5 dakika çırparız.
Kadayıflarımızın yarısını dikdörtgen tepsi veya borcamın tabanına eşit kalınlıkta yayarız. Üzerine hazırladığımız muhallebinin tamamını dökeriz. Sonrasında kalan kadayıflarla muhallebinin üzerini eşit kalınlıkta kaplarız.


Tatlımızı oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra buzdolabına koyarız. En az 2-3 saat buzdolabında katılaşması için bekletiriz. Çıkardığımızda dilimleyip servis edebiliriz.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@