banner163

Kazım Kurt bu annelere ne diyecek? "Her gün çocuklarımı sopalarla korumaya çalışıyorum"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un özellikle çöp sorunu ve sahipsiz sokak köpekleri konusunda hiçbir şey yapmamasına Çankaya Mahallesi'ndeki kadınlar tepkili. Anne Dilek Koçoğlu isyanını bu sözlerle dile getirdi: "Çöpler toplanmıyor, çöp kokusundan muzdaribiz. Sokak köpekleri yüzünden her gün elimde sopalarla küçük çocuklarımı okula götürmeye çalışıyorum. Çöp atmaya çıkarken elimize taş alıyoruz. Her gün korkmaktan bıktık artık, çözüm istiyoruz"

HAYAT 20.03.2024, 11:37 20.03.2024, 11:46
Kazım Kurt bu annelere ne diyecek? "Her gün çocuklarımı sopalarla korumaya çalışıyorum"

Eskişehir'de Odunpazarı'nda yaşanan çöp sorunu ve başıboş sokak köpekleri sorunu giderek büyüyor. Sorunların giderek büyümesi ve çözüm üretilmesi Çankaya Mahallesi'nde de vatandaşları isyan noktasına getirdi. Vatandaşlar temizlenmeyen çöplerin kokularından rahatsızlıklarını dile getirirken, mahallede başıboş köpek sürülerinin cirit attıklarını ve çocukları için çok endişe ettiklerini dile getiriyor. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un şikayetlerine ilgisiz kaldığını söyleyen vatandaşlar tepkili. Çankaya mahallesinde yaşayan anne Dilek Koçoğlu da anlattıkları ile mahalle yaşanan sıkıntılara tercüman oldu. 

Anne Dilek Koçoğlu biri 4, diğeri de 6 yaşındaki oğullarını, başıboş köpeklerden korumak için her gün okula elinde sopalarla götürdüğünü, ayrıca ciddi bir çöp sorunu yaşadıklarını anlattı. Dilek Koçoğlu, çevresinde yaşayan vatandaşlar gibi bölgesinde çöp ve başıboş köpek konularından muzdarip. Sürekli çöp kokusunda mağdur olduklarını belirten Koçoğlu, ayrıca biri 4 diğeri de 6 yaşındaki oğullarını, başıboş köpeklerden korumak için her gün okula ellerinde sopalarla götürdüğünü belirtti.

"Çocuklarımı sokağa çıkaramıyorum, okula elimde sopa ile götürmek zorunda kalıyorum" 

Yaptıkları şikayetlerin ve başvuruların dikkate alınmadığını söyleyen Koçoğlu, "Artık başkan adaylarının çözüm odaklı olmalarını ve yetkililerden yaşanan problemlere çözüm bulmalarını istiyoruz. Bölgedeki başıboş köpekler yüzünden çocuklarımı korumak için okula, elimde sopa ile götürmek zorunda kalıyorum. Çocuklarımı oynamaları için sokağa çıkaramıyorum" dedi. 

Koçoğlu, "Belediye özel arazi olduğu için buralarda temizlik yapamadığını söylüyor. Genellikle sokak kenarlarını, kaldırım kenarlarını temizliyor. Ama sonuçta biz her gün bu görüntüyü görüyoruz bu sıkıntıyı çekiyoruz, rüzgâr sürekli başka bir yerlere götürüyor" dedi. 

"Çöp atmaya çıkarken elimize taş alıyoruz"

Başıboş köpek ve çöp sorununu CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’ye deilettiğini ve karşılık olarak ise "O konuyla ilçe belediyeleri ilgileniyor" yanıtını aldığını söyleyen Dilek Koçoğlu, "Eğer Büyükşehir Belediye Başkanı olursa ilçe belediyeleri de onun çatısı altında olacak ve bunlara yaptırım sağlayabilir. Köpek sorunundan bahsettik. Oturduğumuz mahallede ciddi bir köpek sorunu var çocuklarımız sokakta rahatça oyun oynayamıyor çünkü köpekler sürekli saldırgan ve ortalıkta sürü halinde geziyorlar. Okul yolunda sürekli köpekler ile karşı karşıya kalıyoruz, çocuklarımızı elimizde sopalar ile okula götürüyoruz. Çöp atmaya giderken bile tedirgin oluyoruz, elimize bir taş olarak çöp atmaya öyle çıkıyoruz. Ayşe Hanıma köpekler konusunda da şikâyetlerimizi ilettik; o konuda da ilçe belediyelerinin ilgilendiğini, barınakların kapasitesinin dolu olduğunu, bir yasa olduğunu ve ellerinden bir şey gelmediğini söylediler. Yine cevap yetersiz kalıyor, çünkü bize bir çözüm önerilmiyor. Ne köpekler uslanıyor ya da azalıyor ne de bizim yaşadığımız mahalle güvenli bir hale geliyor. İki oğlum var, biri 6 biri 4 yaşında, şu an tam dışarıda oynama çağındalar, ama gözümün önünden ayırmadan dışarıda oynatamıyorum veya bir köpek gelecek diye de korkuyoruz. Bir köpek geçince de hemen eve çağırıyoruz. Çünkü arkasından 5 6 tane daha geleceğini biliyoruz" dedi. 

Bölgede yaşayan birçok anne de Dilek Koçoğlu'nun anlattıkları gibi yaşadıklarını ifade ederek çözüm istediklerini dile getiriyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@