banner163

Kazım Kurt "Sözümü yerine getirdim" diyerek duyurdu... Dalga geçer gibi!

10 yıldır Odunpazarı'nda tek bir kentsel dönüşüm projesine imza atamayan, TOKİ ile yapılacak projeleri de engellediği için eleştirilen Belediye Başkanı Kazım Kurt, şimdi seçim öncesi temelini atacağı sadece 39 dairelik inşaatı "Verdiğim sözü yerine getirmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyorum" sözleriyle duyurdu! Vatandaşlardan "Kazım Kurt bizimle dalga mı geçiyor!" tepkisi gelirken, Kurt'un bu çabası "Kaybedeceğini anladı, ne yapacağını şaşırdı" yorumlarına da neden oldu...

SİYASET 17.03.2024, 13:29 17.03.2024, 13:35
Kazım Kurt "Sözümü yerine getirdim" diyerek duyurdu... Dalga geçer gibi!

10 yıldır Odunpazarı'nda tek bir kentsel dönüşüm projesine imza atamayan, tersine TOKİ ile yapılacak projeleri de engellediği için eleştirilen Belediye Başkanı Kazım Kurt, seçim öncesi Karapınar'da temeli atılacak ufak bir inşaat ile Karapınar'da kentsel dönüşüme başladığını iddia etti. 

Sadece 2 bin 205 metrekarelik inşaatı "sözümü tuttum" diye duyurdu, dillere düştü! Daha bir de temeli atılacak... 

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yıllardır sürdürdüğü Karapınar Mahallesi’nde ‘Kentsel Dönüşüm’ mücadelesinde sona geldi. Maide Bolel Caddesi üzerinde 2 bin 205 m2’lik arsada kentsel dönüşüm projesini başlatan Başkan Kurt, 18 Mart 2024 Pazartesi günü saat 14.00’de Karapınar’da temel atma töreni yapacak" ifadeleri şaşkınlıkla karşılandı. 

Yıllardır başta Gündoğdu, Karapınar, Huzur, Erenköy gibi mahalleler ve küçük sanayi sitesinde kentsel dönüşüm bekleyen vatandaşlar Kazım Kurt'un seçim öncesinde sadece 2 bin 205 metrekarelik bir alanda başlattığı 39 dairelik inşaatı kentsel dönüşüm olarak sunmasını komi ve üzücü bulduklarını ifade ediyor. 

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada ayrıca Kazım Kurt'un şu ifadelerine yer verildi: "Yıllardır verdiğimiz mücadelede sona gelmenin ve hemşehrilemize verdiğimiz sözü yerine getirmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Son diyoruz ama mücadelemiz asıl şimdi başlıyor. 3 bloktan oluşan inşaatımız ve Karapınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemiz Karapınar’lı ve Odunpazarlı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun."

Karapınar projesinin 2. etabı 10 yıldır yapılamadı... Odunpazarı 10 yıldır Kazım Kurt'tan kentsel dönüşüm bekliyor!

Kazım Kurt'tan önceki dönemde 1. Etabı tamamlanan Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki kentsel dönüşümün 2. Etabı, Kazım Kurt göreve geldikten sonra Kurt'un TOKİ ile sürekli kavga etmesi ve anlaşmaması nedeniyle gerçekleşememiş, binlerce vatandaş mağdur olmuştu. TOKİ ile bir türlü anlaşmayan ve belediye olarak da bir çözüm üretmeyen Kazım Kurt bu konuda yıllardır eleştirilirken, şimdi seçim zamanı gelince alelacele 39 dairelik bir alanı "kentsel dönüşüm projesi" ve "sözümü tuttum" diye sunması Odunpazarı'nda tepkiyle karşılandı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@