banner163

Kütahya'da Cumhuriyet Bayramı'ndan renkli görüntüler

Kütahya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı...

HAYAT 29.10.2021, 13:50 29.10.2021, 14:33
Kütahya'da Cumhuriyet Bayramı'ndan renkli görüntüler

Türkiye Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yıl dönümü kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Zafer Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri kapsamında ilk olarak Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.



Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Simav'da özel gösteri

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 98’inci yıldönümü resmi tören ve hazırlanan etkinliklerle kutlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Simav Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Mehteran gösterisinin başlamasıyla birlikte, Simav semalarında Yamaç Paraşütü Pilotu Celal Akbulut’un Türk bayraklı uçuş görüntüleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine damgasını vurdu.

Simav halk oyunları ve mehteran konseriyle devam eden Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Mehter Başı Erdoğan Kılıç’ın mehteran duasıyla sona erdi.

Eypio'dan muhteşem konser

Türkçe rapin sevilen isimlerinden EYPİO, Gençlik ve Cumhuriyet Festivali’nde sahne aldı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, EYPİO’ya, Kütahya’ya geldiği için teşekkür ederek, çini tabak ve Belediye Kütahyaspor atkısı hediye etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeniyle Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organize ettiği Gençlik ve Cumhuriyet Festivali kapsamında EYPİO sahne aldı.

EYPİO’nun sahnesi öncesinde gençlere hitap eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, gençlerin istediği sanatçıları getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini ifade etti. Başkan Işık, konuşmasında gençlere iyi eğlenceler dilerken, ilk kez gösterimi yapılacak olan Yedigöller Projesinin görsellerini sundu.

Türkçe Rap müziğinin başarılı ismi EYPİO sevilen şarkılarını Kütahyalı gençlerle birlikte hep bir ağızdan söyledi.

Kayalıklarda dev Türk Bayrağı açtılar

 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir grup dağcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Göbel Termal yanında bulunan yüksek kayalıklardan iniş anında dev Türk bayrağı açarak kutlama yaptı.
Tavşanlı ilçesi Göbel Termal merkezindeki kayalıklara dağcılar tarafından dev Türk bayrağı asıldı.

Bir gece kamp yapan gruba, Cumhuriyet'in kuruluşunun 98'inci yıldönümü dolayısıyla Kanyon Bursa ekibi, Tavşanlılı dağcılar ve Cross ekibi de katılarak, yüksek kayalıklardan iniş esnasında dev Türk bayrağı açıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@