banner163

Kütahya'daki maden ocağında göçük! Bir işçi göçük altında kaldı

Kütahya'daki maden ocağında göçük meydana geldi. Toprak altında kalan işçi kurtarıldı, yaralı işçi hastaneye kaldırıldı.

HAYAT 30.01.2024, 16:47 31.01.2024, 15:33
Kütahya'daki maden ocağında göçük! Bir işçi göçük altında kaldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesindeki kömür ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 1 işçinin toprak altında kaldığı öğrenildi. Bölgeye sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesindeki özel bir kömür ocağında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, beldenin İğdekuzu mevkiinde özel bir kömür ocağında, henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana geldi. Göçükte kimliği henüz belirlenemeyen bir işçinin ocakta mahsur kaldığı belirtildi.

Göçük altında kalan işçi yaralı kurtarıldı, hastaneye kaldırıldı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçüğün altında kalan bir işçi, uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı. Tunçbilek İğdekuzu mevkiinde özel bir maden ocağında yaşanan kaza sonrasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçi için ekipler seferber oldu. Mahsur kalan işçi Hüseyin Kıyak (38), yoğun çaba sonrasında göçük altından çıkarıldı. Kurtarma ekipleri tarafından sağlık görevlilerine teslim edilen Hüseyin Kıyak'ın ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı. Yaralı işçi ardından sağlık görevlileri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Vali Musa Işın: Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı

Kütahya Valisi Musa Işın, bir işçinin yaralı olarak kurtarıldığı maden ocağı kazasıyla alakalı Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattığını söyledi.
Vali Işın, yaptığı açıklamada, ekiplerin çalışması sonucu yaralı olarak kurtarılan işçi Hüseyin Kıyak'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade etti. Işın, "Bilindiği gibi dün Tavşanlı ilçemize bağlı Tunçbilek beldesinde özel sektörü ait kömür ocağında bir kaza yaşandı. Kazada 38 yaşındaki Hüseyin Kıyak isimli işçimiz yaralandı ve ekiplerimizin çalışma sonucu yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı işçimizin tedavisi sürüyor ve sağlık durumu gayet iyi. Yaşanan kazayla alakalı Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı" diye konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@