Önder Baloğlu Kütüphanesi törenle açıldı

Odunpazarı'nda 5 bin kitaplık Önder Baloğlu Kütüphanesi’nin açılışı törenle yapıldı.

HAYAT 10.12.2022, 17:48 10.12.2022, 17:57
Önder Baloğlu Kütüphanesi törenle açıldı

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi'nin Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi’nde bulunan 5 bin kitaplık Önder Baloğlu Kütüphanesi’nin açılışı törenle yapıldı. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı açılış törenine katılanlar, merhum Eskişehirli gazeteci Önder Baloğlu ile ilgili anılarını anlattı. 

 Odunpazarı Belediyesi son olarak İstiklal Mahallesi Başarılı Sokak’ta yer alan Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye, Eskişehir’in usta gazetecisi Önder Baloğlu’nun adını verdi. İçinde 5 bin kitabın bulunduğu, aynı zamanda da ders çalışma salonu olarak kullanılan kütüphanenin açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt rahatsızlığı nedeniyle katılamazken, törene CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Emre Genç, Önder Baloğlu’nun ailesi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ile gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

"Önder Baloğlu adı bu kütüphane ile yaşamaya devam edecek"

Önder Baloğlu Kütüphanesi’nin açılışında konuşan Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Emre Genç, Önder Baloğlu’nun 2016 yılında aramızdan ayrıldığını dile getirerek, Önder Baloğlu adının bu kütüphane ile yaşamaya devam edeceğini kaydetti.

Baloğlu ailesinden teşekkür 

Baloğlu Ailesi adına Önder Baloğlu’nun kızı Berna Baloğlu Yazıcı, “Eğitime çok önem veren babamın adına böyle bir kütüphanenin yapılması büyük bir mutluluk” dedi. Yazıcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi ve Önder Baloğlu Kütüphanesi’ni Eskişehir’e kazandırdığı için teşekkür etti. Ardından Kitabının hazırlanmasında emeği bulunan Prof. Dr. Kemal Yakut ve Prof. Dr. Ertuğrul Algan’a ve basımı gerçekleştiren Odunpazarı Belediyesi’ne teşekkürlerini belirten Yazıcı, “2023 yılı için hepimizin ortak temennileri olduğunu çok iyi biliyorum. 2023 yılında özellikle burada bulunan herkesin gönlünden geçenlerin gerçekleştiği bir yıl olmasını diliyorum” dedi. Önder Baloğlu’nun torunu Onur Yazıcı da bir konuşma yaparak dedesinin “Görüşler” adını verdiği kitabını torunlarına atfettiğini hatırlattı. Yazıcı, “Şimdi Ardından kitabı çıkıyor. Bu kitapların bu kütüphanede olması bizler için mutluluk ve gurur verici. Biz öğrenciler için bu kütüphaneler çok iyi ders çalışma alanları. Bizlere bu kütüphaneleri kazandıranlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, Önder Baloğlu’nu ölmeden önce tanıma şansı olduğu için kendisini şanslı bulduğunu belirtti. Çakırözer, “Umarım, hem kitapları hem de açılan bu kütüphane yarının Önderlerine önderlik eder. Onların hayatlarında Eskişehir’e ve Türkiye’ye değer katmasına imkan sağlar. Odunpazarı Belediye Başkanı ve emeği geçen herkese bu vefa örneği için teşekkür ediyorum. Önder Ağabey, hiç bir zaman bizlerin de bizden sonraki kuşakların hafızalarından silinmeyecek. Eskişehir’in tarihinde hep önemli bir yeri olacak” dedi.

Baloğlu’nun Ardından kitabını hazırlayanlar arasında bulunan Prof. Dr. Ertuğrul Algan da  “Önder Ağabey’i çok özlüyorum” dedi. Konuşmaların ardından Önder Baloğlu Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediyesi, açılışa katılanlara Önder Baloğlu tarafından hazırlanan ve Baloğlu’nun köşe yazılarından derlenen “Görüşler” adlı kitabı ile, Baloğlu’nun ölümünün ardından Prof. Dr. Kemal Yakut ve Prof. Dr. Ertuğrul Algan tarafından hazırlanan “Baloğlu’nun Ardından” kitaplarını hediye etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@