Porsuk'ta yine ölümüne keyif!

Eskişehir'de bu yıl da ölümlerin yaşandığı Porsuk Çayı'nda yüzülmesi yasak ve tehlikeli olmasına rağmen çok sayıda çocuk serinlemek için girmeye devam ediyor.

HAYAT 29.08.2023, 11:16 29.08.2023, 11:22
Porsuk'ta yine ölümüne keyif!

Eskişehir'de Porsuk Çayı'nda yüzen çocukların görüntüleri ve umarsızlıkları yine görenleri endişelendirdi. Bu yıl da boğulma vakaları ve ölümlerin yaşandığı Porsuk Çayı'nda yüzmek yasak ve tehlikeli olmasına rağmen bazı noktalarıda çocukların serinlemek için Porsuk Çayı'nda yüzdükleri görülüyor. 

Son olarak Porsuk Çayı’nın Köprübaşı kısmında en büyüğünün yaşı 16 olan dört çocuğun da Porsuk'ta yüzdükleri görüldü. Sıcaktan bunaldıkları için suya çeşitli şekillerde atlayarak giren çocuklar çevredeki vatandaşlara aldırış etmeden sürekli ‘Burası Adana, Adana, bizim mahalle’ gibi sözlerle yüzmeye devam ettiler. 

Çocuklardan biri ise kendilerini çeken muhabire, "Serinliyoruz, sıkıntı olmuyor. Buradan atlıyoruz. Tehlikeli olduğunu biliyoruz ama atladıkça yüzeye çıkıyoruz. Bize karışana haddini veririz. Sıkıntı yok bizim için. Kimse karışmaz. Su vallahi bize göre” diye konuştu. 

Yeni ölümlerin ve acı olayların yaşanmaması için Eskişehir'de bu konuda bilinçlendirme çalışmalarının ve önlemlerin artırılması isteniyor. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@