Sivrihisar, Mehmet Dede'sini uğurladı... Cumhuriyet ile yaşıttı...

Çocukluğunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Ankara'nın Ulus semtindeki İkinci Meclis binasına girerken görüp konuşan, Cumhuriyet ile yaşıt çınarlarımızdan 101 yaşındaki Mehmet Acarlar, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

HAYAT 23.02.2024, 15:59 23.02.2024, 16:08
Sivrihisar, Mehmet Dede'sini uğurladı... Cumhuriyet ile yaşıttı...

Çocukluğunda Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Ankara'nın Ulus semtindeki İkinci Meclis binasına girerken görüp konuşan 101 yaşındaki Mehmet AcarlarEskişehir'in Sivrihisar ilçesinde vefat etti.

Anadolu Ajansının (AA) Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı "Cumhuriyet'in Çınarları" temalı haberlerinde Atatürk'le ilgili hikayesine yer verilen 3 çocuk ve 6 torun sahibi Mehmet Acarlar, bir süredir hizmet aldığı Sivrihisar'daki Nasreddin Hoca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşamını yitirdi.

Acarlar için Sivrihisar Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine yakınları ile Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan, huzurevinin müdürü Mehmet Burç ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Acarlar'ın cenazesi kılınan namazın ardından Elmalı Mahalle Mezarlığı'na defnedildi.

Sivrihisarlı Mehmet Acarlar o günü bu sözlerle anlatmıştı: "Atatürk'ü gördüğüm o gün dün gibi aklımda..." - Detaylar için bu linke tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@