banner163

Tepebaşı'nda Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi başladı

Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ‘Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi’ gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

HAYAT 04.07.2023, 16:48 04.07.2023, 16:54
Tepebaşı'nda Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi başladı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ‘Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi’ gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu ve Gastronometro/Metro Market ortaklığında düzenlenen ‘Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi’ başladı.

Tepebaşı Belediyesi’nin küresel amaçlar çerçevesinde başlattığı Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler Projesi’ne dahil olan otellerin ve restoranların yer aldığı atölyede işletmelerin sürdürülebilirlik alanında uygulamalarını sağlamak ve akademi, kamu ve özel sektörün paydaşlığında öğrenme sürecini tecrübe etmelerini sağlamak amacıyla Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu’nda (EMYO) düzenlenen atölyenin açılışına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Metro Türkiye FSD Ege Bölge Müdürü Yiğit Pazarlı, Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler Projesinde yer alan otel ve restoran temsilcileri, gastronomi bölümü öğrencileri ile ilgililer katıldı.

Başkan Ataç: “Emek olmazsa değerli olmuyor”

Atölyenin açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Tepebaşı Belediyesi olarak böyle bir proje yapmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler Projesi’ni 12 otelin katılımı ile gerçekleştirdik. Bu çalışmamız da Türkiye’de bir yenilikti. Projenin getirileri son derece önemli. Sürdürülebilirliği biz sadece otellerde değil diğer konularda da devam ettirmek istedik. Bu kapsamda düzenlediğimiz Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi de sizlerle yaptığımız ortak bir çalışmamız olacak. Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu ve Gastronometro/Metro Market iş birliği ile düzenlediğimiz bu atölyede topluma bir takım mesajlar vermek istiyoruz. Tepebaşı Belediyesi’nin sürdürülebilirlik konusunda çok ciddi deneyimleri oldu. 2010 yılından bu yana temiz enerji ve çevre konusunda, 2018 yılında da sürdürülebilirlik çalışmaları yaparak Sürdürülebilirlik Merkezimiz kuruldu ve bugünlere geldik. Emek olmazsa değerli olmuyor. Bu iş birliklerine devam etmeliyiz. Ne olursa olsun Eskişehir her konuda öncü oluyor. Bu konuda da öncü olacağımıza inanıyorum. Biz bunun peşini bırakmayalım ve sürekli bu projeleri üretelim” dedi.

Katılım belgeleri takdim edildi

Metro Türkiye FSD Ege Bölge Müdürü Yiğit Pazarlı, her konuda sürdürülebilirliğe önem verdiklerini belirterek öncelikli olarak Türk mutfağının, restoranların, sürdürülebilirliği için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Salim Şengel, “Biz de üniversite olarak sürdürülebilirlik ve sıfır atık konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda sürdürülebilirlik üzerine düzenlenen bu etkinliğin okulumuzda yapılmasından çok memnunum” diyerek üniversitenin sürdürülebilirlik üzerine yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Toplantıda Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu da Tepebaşı Belediyesi’nin evrensel eylem çağrısı olan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı doğrultusundaki çalışmaları ve Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler projesine ilişkin bilgiler aktardı.

Konuşmaların ardından Başkan Ataç, Metro Türkiye FSD Ege Bölge Müdürü Yiğit Pazarlı’ya ve Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Salim Şengel’e katılım belgelerini takdim etti.

Sürdürülebilirlik üzerine seminerler düzenlendi

Atölyenin ikinci bölümünde ise Metro Türkiye Sürdürülebilirlik Yöneticisi Hilal Erdinç tarafından ‘Sürdürülebilir Mutfak’ semineri düzenlendi. Erdinç, Metro Türkiye’nin Sürdürülebilir stratejileri konusunda ve sürdürülebilir restoran kılavuzu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ardından EMYO Doç. Dr. Osman Güldemir tarafından ‘Sürdürülebilirlikte Yöresel Mutfakların Rolü’ konulu seminerde gerçekleştirdi. Güldemir seminerde gastronominin devam edebilmesi için yöresel mutfağın rolünün önemli olduğunu ve yörede süregelen tarım ve hayvancılık faaliyetleri, elde edilen ürünler, dönüştürülen gıdaların bölgenin değerleri olarak sürdürülebilirliği doğrudan etkilediğinden bahsetti.

5 Temmuz Çarşamba günü ise Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler Projesi’ne dahil olan otellerin katılımı ile uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi’nde de ‘Sürdürülebilirlik Sergisi’ de iki gün boyunca ziyaret edilebiliyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@