Türkiye’yi ağlatan mesajlar... Yurdun dört bir yanından çocuklar seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yol açtığı felaket, tüm Türkiye’yi bir kez daha birbirine kenetledi. Yurdun dört bir yanında, deprem bölgesine gönderilmek üzere yardımlar toplanırken özellikle çocukların yolladığı oyuncaklar ve üzerine iliştirdikleri notlar göz yaşartıyor. İşte o yardımlar ve çocukların depremzedelere mesajları... 

HAYAT 09.02.2023, 16:50 09.02.2023, 17:09
Türkiye’yi ağlatan mesajlar... Yurdun dört bir yanından çocuklar seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yol açtığı felaket, tüm Türkiye’yi bir kez daha birbirine kenetledi. Yurdun dört bir yanında, deprem bölgesine gönderilmek üzere yardımlar toplanırken özellikle çocukların yolladığı oyuncaklar ve üzerine iliştirdikleri notlar göz yaşartıyor. İşte o yardımlar ve çocukların depremzedelere mesajları... 

Altı yaşındaki Zeynep oyuncak bebeğinin üzerine not yazarak deprem bölgesine gönderdi

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde, depremzedeler için toplanan yardımların arasından çıkan oyuncak bebeğin üzerindeki not, duygulandırdı.

Altı yaşındaki Zeynep oyuncak bebeğinin üzerine not yazarak deprem bölgesine gönderdi

19 Mayıs Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve 19 Mayıs Belediyesi öncülüğünde, depremzedeler için başlatılan kampanya kapsamında, 19 Mayıs Belediyesi binasında bulunan alanda vatandaşlardan gelen yardımlar toplanıyor.

Ekipler, ayrıştırdıkları yardımları paketleyerek tırlara yüklüyor.

Yardımları ayrıştıran ekipler, bağışlanan oyuncaklar arasında bir bebekle karşılaştı.

Bebeğin üzerine bantlarla yapıştırılmış, "Ben Zeynep 6 yaşındayım. Geçmiş olsun sana çok üzüldüm. Allah yardım etsin." notu çalışanları duygulandırdı.

Depremzedeler için bağışlanan bir başka oyuncağın üzerinden ise "Ben Yasemin, 4. sınıf öğrencisiyim. Geçmiş olsun kardeşlerim. Allah şifalar versin." notu çıktı.

İlçeden gönderilen ilk tırın ardından ikinci tır da hazırlanıyor.

Kırklarelili 7 yaşındaki Eylül'ün deprem bölgesine gönderilecek yardım kolisindeki notu duygulandırdı

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Kırklareli'nden yardım kampanyasına destekler artarak sürüyor.

Kırklarelili 7 yaşındaki Eylül'ün deprem bölgesine gönderilecek yardım kolisindeki notu duygulandırdı

Vatandaşlar kıyafet, gıda, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri başta olmak üzere deprem bölgesinde kullanılacak yardım malzemelerini yardım toplama alanlarına getiriyor.

Eylül'den duygulandıran destek... "Bilseydim tüm harçlıkları size gönderirdim"

Yedi yaşındaki Eylül Gargil de ailesinin gönderdiği yardımların içerisine geçen hafta harçlıklarıyla aldığı kol saatini de koyarak destek verdi.

Gargil, desteğini "Sevgili arkadaşlarım ben Eylül, hepinize çok geçmiş olsun, çok üzgünüm sizlerin yanınızda olamıyoruz ama tüm kalbim sizinle. Geçen hafta biriktirdiğim harçlıkla kendime kol saati aldım, size bu saati gönderiyorum böyle bir şey yaşanacağını bilseydim tüm harçlıkları size gönderirdim o yüzden üzgünüm, sizlerden özür dilerim. Bu yüzden bu yardımları gönderiyoruz. Bunu bulan ve gören arkadaşım sizi çok seviyorum." diye kaleme aldığı notla gönderdi.

Yardım malzemeleri, kolilere yerleştirilerek araçlarla deprem bölgesine gönderildi.

"Milli birlik ve beraberlik içerisinde olmak çok güzel bir şey"

Küçük kızın yazdığı notu okuyan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da duygu dolu anlar yaşadı.

Kesimoğlu, yardım kampanyasının sürdüğünü söyledi.

Tüm Türkiye'nin hüzünlü olduğunu ifade eden Kesimoğlu, kampanyaya destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Yaraların birlik ve beraberlik içerisinde sarılacağını belirten Kesimoğlu, şöyle konuştu:

"Burada çok duygusal anlar da yaşıyoruz gerçekten. Elimde muhtemelen okuma yazmayı yeni öğrenen bir kız çocuğumuzun notu var. Bir kolinin içerisinden çıktı. Diyor ki, 'Biriktirdiğim haftalıklarımla kendime bir kol saati aldım. Keşke böyle bir felaketin yaşanacağını bilseydim saati almazdım buraya destek yapardım'. Ama evde toplamışlar bir sürü eşya bunu da kolinin içerisine koymuşlar. Etkilenmemek mümkün değil. Milli birlik ve beraberlik içerisinde olmak çok güzel."

Edirne'de başlatılan yardım kampanyasına da çocuklar oyuncaklarıyla destek verdi 

Miniklerden deprem bölgesine duygulandıran yardım notu

Edirne ve ilçelerinden deprem bölgesine yardım ve destekler sürüyor.

Mimar Sinan Spor Salonu, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarına vatandaşlar yardım malzemelerini getiriyor.

Çocuklar da aileleriyle yardım kampanyasına destek veriyor. Çocukların, deprem bölgesine gönderilmek üzere getirdiği oyuncakların üzerine bıraktığı notlar, görenleri duygulandırıyor.

Çocuklardan Kaan ve İdil, oyuncaklarını, "Canım kardeşlerim, inşallah gönderdiğim oyuncaklarla mutlu olursunuz. Sizi seviyoruz, aklımız sizinle." notuyla deprem bölgesine gönderdi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan da çocukların oyuncakları ve notun fotoğrafını sosyal medya hesabında, "Kelimeler boğazımda düğümleniyor. Hep birlikte yeniden yeşereceğiz." ifadeleriyle paylaştı.

Küçük İlay oyuncak gönderdiği depremzedeleri Türk bayraklı notuyla Konya'ya davet etti

Konyalı küçük Hatice İlay, deprem bölgesine gönderdiği oyuncaklara iliştirdiği Türk bayraklı notuyla depremzedelerin acısına ortak olmaya çalıştı.

Küçük İlay oyuncak gönderdiği depremzedeleri Türk bayraklı notuyla Konya'ya davet etti

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrası, Konya'dan da bölgeye yardımlar sürüyor.

Karatay Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi'ne getirilen yardım malzemelerinin arasında bir çocuğun yazdığı not ve bölgedeki çocuklar için gönderdiği oyuncaklar dikkati çekti.

Oyuncakların yanında yer alan ve üzerine Türk bayrağı çizilen notta şu ifadeler yer alıyor:

"Merhaba ben Hatice İlay, 10 yaşındayım. Sizin için üzülüyorum, ben de sizin gibi korkuyorum. Dün biz de sallandık ama sizinki gibi değil. İsterseniz Konya'ya gelebilirsiniz, sizin için her zaman yerimiz var. Hem burada az oluyor. Babam ve bazı akrabalarımızla sizin için eşya topluyoruz. Dediğim gibi Konya'ya her zaman gelebilirsiniz."

7 ile 9 yaşındaki iki arkadaş depremzedeler için koli bantladı

Bayrampaşa'dan deprem bölgesine gidecek yardımların toplandığı spor salonuna gelen 7 ve 9 yaşındaki iki kız arkadaş, koli bantlayıp ekiplere yardım etti.

Kahramanmaraş merkezli, toplam 10 ili etkileyen depremlerin ardından tüm vatandaşlar bölgeye yardım etmek için seferber oldu.

İstanbul'da deprem bölgesine gidecek yardımların toplandığı Bayrampaşa Semih Erden Spor Salonu'nda da hareketli saatler yaşanıyor.

Bayrampaşa Belediyesi'nin çağrısıyla dünden bu yana çok sayıda kişi spor salonuna yardımlarını bırakıyor. Bazı kişiler ise salonda tasnif ettiği yardımları kolilere yerleştiriyor.

Koliler daha sonra gönüllüler ve görevlilerce tırlara taşınıyor.

Spor salonuna gelen 9 yaşındaki Yağmur Özü ile 7 yaşındaki Deniz Doğan da yetkililere gönüllü olarak yardım ediyor.

Kolileri bantlayıp çuvallardan yardım malzemelerini çıkaran iki kız arkadaş, duygularını anlattı.

Yağmur Özü, depremi duyar duymaz evinden salona geldiğini belirterek, "Buraya yardım etmeye geldim. Koliliyoruz, ayırıyoruz, bazı kişilere yardım ediyoruz. Biraz yoruldum. İki saattir buradayız ama içim rahatlıyor. Burada kalıp yardım etmek istiyorum." dedi.

Deniz Doğan ise arkadaşıyla beraber kolileri bantladığını, deprem bölgesine yardım ettiği için gururlu ve mutlu olduğunu söyledi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner de depremin hemen ardından attıkları mesaj sonucunda vatandaşların bir duyarlılığını ortaya koyup, yardım malzemelerini buraya getirdiklerini ifade etti.

Aydıner, "Biz de tır ve kamyonlarla yardımları deprem bölgesine gönderiyoruz. Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti'yiz." diyerek, şu ana kadar 8 tır yardımın deprem bölgesine gönderildiğini sözlerine ekledi.

Resimle birlikte not yolladı 

Manisa Kula’da yaşayan 10 yaşındaki İşfak Sağlam’ın kendi elleriyle çizdiği resim ve üzerine yazdığı not da görenleri duygulandırdı. Türk Bayrağı’nın göndere çekilmiş halinde bir resim çizen Sağlam, “Allah yardımcınız olsun. Bugünler de geçecek” notunu ekledi. Kullanılmamış kıyafetlerin üzerine bu notu ve resmi bırakan Sağlam, yardımlarına çikolata, bisküvi ve şeker de ekledi.

4 yaşındaki Siraç pantolon, mont ve ayakkabılarını depremzede yaşıtlarına bağışladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da yardımlar valilik ve belediyelerin koordinesinde toplanıyor.

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların getirdiği battaniyeler, kıyafet ve gıda maddeleri gibi yardım malzemeleri depremden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere yola çıkıyor.

Ailesiyle birlikte yardım malzemelerini getiren 4 yaşındaki Siraç Şahinbaş, pantolonlarını, battaniyesini ve ayakkabısını depremzede yaşıtlarının kullanımı amacıyla yardım TIR’ına yükledi. Siraç’ın babası Ali Şahinbaş, “Depremde zarar gören arkadaşlarına onlar üşümesin diye pantolon, mont ve ayakkabılarını gönderdi. Allah herkesin yardımcısı olsun” dedi. 

“Depremden dolayı evlerini kaybeden kardeşlerim, siz üzülmeyin diye benim size bir kaç hediyem var”

Depremzedelerin yaralarını sarmak için Aydın’da da 7’den 70’e tüm vatandaşlar seferber oldu.

Ağır kış şartları sebebiyle hayatın zorlaştığı afet bölgesine gönderilmesi için hazırlanan temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra minikler de taşın altına eline koyarak, en sevdikleri oyuncaklarını depremzede çocuklara gönderdi.

Hiç tanımadığı akranları için oyuncaklarını gönderen miniklerin bu hareketi duygulandırdı. Yazdıkları notlar ile depremzede arkadaşlarına moral vermek isteyen minik kalplerin büyük hareketi ise yürekleri ısıttı. Depremzede arkadaşları için en sevdiği oyuncaklarını gönderen çocuklardan Buse Ada Doğan, yazdığı notta “Depremden dolayı evlerini kaybeden kardeşlerim, arkadaşlarım. Siz üzülmeyin diye benim size bir kaç hediyem var” ifadeleri yer aldı. İkinci sınıf öğrencisi Sedef Gündoğan ise gönderdiği oyuncağının yanına “Yurdumuzda olan bu deprem milletçe hepimizi çok üzdü. Umudunuzu kaybetmeyin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, dualarımız sizinle” notunu düştü.

"Hep yanınızdayız"

Türkiye’yi sarsan iki büyük depremin ardından Antalya Valiliği ile belediyeler yardım göndermek için koordinasyon merkezleri kurdu.

Birçok kişinin akın ettiği koordinasyon merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Kampanya duyurularının ardından yardım etmek isteyenler, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, Cam Piramit, Konyaaltı Nâzım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi ve Antalya Spor Salonu'na kucaklarında koliler ve battaniye çuvalları ile geldi.

Görevlilerce teslim alınan malzemeler, gruplara ayrılarak tek tek toplandı. Bu arada kolilerinin üzerine duygu dolu notlar yazıldığı görüldü.

Konyaaltı Nâzım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde Lina isimli bir kız çocuğu, içerisinde oyuncak maymun, bebek, araba ve ördeğin olduğu kutu üzerine “Hep yanınızdayız. Umarım oyuncaklarım sizi biraz da olsa mutlu etmiştir” mesajı görenleri duygulandırdı. Muratpaşa Belediyesi 2 TIR yardım malzemesini sabah saatlerinde teslim etmek üzere deprem bölgesine yola çıkardı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@