banner163

Vali Aksoy'dan medyamidas.com'a ziyaret... "Şiddet ve intihar haberlerine karşı duyarlılığınız önemli"

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, medyamidas.com'u ziyaret etti. Vali Aksoy, medyamidas.com'un şiddet ve intihar haberlerine yer vermeme konusundaki duyarlılığının ve yaklaşımının çok önemli ve değerli olduğunu ifade etti. 

HAYAT 23.01.2024, 13:18 24.01.2024, 16:59
Vali Aksoy'dan medyamidas.com'a ziyaret... "Şiddet ve intihar haberlerine karşı duyarlılığınız önemli"

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, medyamidas.com'a iade-i ziyarette bulundu, Midas Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kutlu ve medyamidas.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Atikel ile bir araya geldi.

Vali Aksoy'un ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek teşekkür eden Hakkı Kutlu, medyamidas.com olarak yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi verirken, medyamidas.com'un şiddet ve intihar haberlerine bilimsel olarak kanıtlanan özendirici etkilerinden dolayı yer vermeme konusundaki yayın politikalarına devam ettiklerini ifade ederek, bu konuda duyarlı bir yayın kuruluşu olmaya her zaman dikkat ettiklerini ifade etti. 

"Şiddet ve intihar haberlerine medyada sık yer verilmemeli, yanlış algılar yaratılmamalı... Bu konudaki duyarlılığınızı ve hassasiyetinizi çok önemli ve değerli buluyorum"

Vali Aksoy da, medyamidas.com'un bu konudaki duyarlılığının çok önemli ve değerli olduğunu ifade ederek, şiddet ve intihar haberlerine medyada sık yer verilmesinin ve yanlış işleniş biçimlerinin toplum sağlığı açısından olumsuz etkiler yaratabildiğini, bu konularda yanlış algılar yaratılmaması gerektiğini ve medyaya da önemli görevler düştüğünü ifade etti. Vali Aksoy, daha önce de görev yaptığı illerde bu tür konularda her zaman bilimsel verilere dayalı olarak çalışmalar ve incelemeler gerçekleştirdiğini, Eskişehir'de de bu yönde çalıştıklarını belirtti. İntihar teşebbüsü gibi olaylar konusunda ve şiddet olaylarında da mağdurların daha fazla zarar görmemesi için çok dikkatli yaklaşılması gerektiğini ifade eden Vali Aksoy, "Eskişehir'de de bu tür olaylarla karşılaşıldığında uzmanlarla birlikte hareket ediliyor, bu konularda çok titiz ve dikkatli davranıyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Medya ve sosyal medyada bu konularda yanlış algılar yaratılmaması çok daha fazla önem kazanıyor. Bu konudaki duyarlılığınızı ve hassasiyetinizi çok önemli ve değerli buluyorum" dedi.

Eskişehir'de Emniyet birimleri ve kolluk kuvvetleri ile birlikte suçun ve şiddetin önlenmesine yönelik önemli çalışmalara imza atıldığını ifade eden Vali Aksoy, "Eskişehir'de akademik bir kadro ile birlikte bir Sosyal Risk Haritası hazırlanması yönünde bir çalışmaya da başlıyoruz. Eskişehir'in daha da net bir fotoğrafını çekerek, gereken ek tedbirler varsa buna göre almak istiyoruz. Her ay düzenli olarak güvenlik toplantılarımız da devam ediyor. Her ay Eskişehir'deki suç vakaları, uyuşturucu ile mücadele veya trafik kazaları gibi konular detaylı olarak inceleniyor. Trafik konusunda da Karayolları Müdürlüğü ile birlikte tüm ihtiyaç ve gereken tedbirleri sürekli takip etmekteyiz" diye konuştu.

Eskişehir Valiliği olarak çocukların sokaklarda çalıştırılması veya dilendirilmesinin önlenmesine yönelik başlattıkları çalışmada da Eskişehirlilerden büyük destek gördüklerini ifade eden Vali Aksoy, bu konudaki hassasiyetlerine de devam edeceklerini ve Eskişehir'de tek bir çocuğun bile mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. 

 

medyamidas.com programlarının çekildiği özel yayın stüdyomuzu da gezerek inceleyen Vali Hüseyin Aksoy, stüdyomuzu son derece modern bulduğunu belirterek tebrik etti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@