banner163

Yeşiltepe'de örnek dayanışma

Eskişehir'de Yeşiltepe Mahallesi'nde yardımseverlerin desteğiyle büyük bir dayanışma örneği sergileniyor. Pandemi döneminde artan ve ramazayın ayında da devam eden bu dayanışma örneğini Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz'den dinledik....

21 Nisan 2021, 12:33
Yeşiltepe'de örnek dayanışma

Eskişehir'de Yeşiltepe Mahallesi'nde yardımseverlerin desteğiyle büyük bir dayanışma örneği sergileniyor. Pandemi döneminde artan ve ramazayın ayında da devam eden bu dayanışma örneğini Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz'den dinledik.


Eskişehir'de Yeşiltepe Mahallesi'nde uzun bir süredir örnek gösterilecek bir yardımlaşma örneği sergileniyor. Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz'ün ekibi ve arkadaşlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ön ayak olduğu yardımlaşma örneğine, mahalle dışından da hayırseverler birçok destek vermeye başladı. 

Meryem Kuş Açıkgöz konuyla ilgili, babasının 30. ölüm yıldönümünde ilk olarak kendisinin söz konusu yardımları dağıtmaya başladığını, sonra ekip arkadaşlaro, mahalle sakinleri ve başka vatandaşların da duyarak destek bulmasıyla yapılan desteklerin çığ gibi büyüdüğünü ifade etti. 

Açıkgöz, mahalledeki ihtiyaç sahibi ailelere verdikleri desteklerin gören ve duyan yardımseverlerin desteğiyle bir kampanyaya dönüştüğünü belirten Açıkgöz, "Yaşanan bu durumdan çok mutluyuz. Destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ben kimseye gidip, 'Gelin destek olun, yardım edin' demedim, demem. İnsanlar kendilerini duyup geliyor ve destek oluyorlar sağ olsunlar. Örneğin, çok sevgili bir dostumuz mahallemizdeki 10 aileye aylık 650 lira destek vermeye başladı, maaşa bağladı. Kimseye banka hesap numarası, ıban numarası vermiyoruz. 'Gelin kendi elinizle desteğinizi verin, görün' diyoruz. 'Geleceksiniz, göreceksiniz, öyle destek olacaksınız' diyoruz" dedi. 


Açıkgöz, "Beni çok duygulandıran bir olay da oldu. Bir süredir desteklediğimiz bir aile vardı. 9 yaşında bir çocukları var. Kumbarasında biraz para biriktirmiş. O da kumbarasını getirdi, destek vermek istedi. Mahallemizdeki bu dayanışma çocuklarımıza ve herkese örnek oluyor, bu da beni çok mutlu ediyor" dedi. 


Açıkgöz, "Her yıl ramazan ayında Yeşiltepe'de iftar yemeği verirdik. Şimdi veremiyoruz. Bu ramazan ayında ekmek desteğini pideye dönüştüreceğiz. İhtiyaç sahiplerine yemek ve çorba dağıtmaya çalışıyoruz" dedi. 

Açıkgöz ayrıca, "Önceliğimiz gelir durumu iyi olmayan aileler. Bu ailelerimize her gün ekmek veriyoruz. Haftada 5 gün ekmek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Erzak kolileri dağıtıyoruz. Sosyal çevremizin çok faydasını gördük" dedi. 

Açıkgöz, Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin'in başlattığı kampanya ile Yeşiltepe'de de bakkalların veresiye defterlerini kapattıklarını hatırlatarak, "Serkan Can Zengin ve dostları gibi hayırsever vatandaşlarımıza da çok teşekkür ederiz. Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri de destek verdi. Çok sayıda bakkal defteri kapatıldı" dedi. 


Ayrıca, son 3 ayda çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye hayırseverlerin desteği ile alışveriş kartları dağıttıklarını ifade eden Açıkgöz, "Vatandaşlarımızı teşhir etmeden, en uygun şekilde destekleri iletiyoruz ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyoruz" dedi. 


Yeşiltepe Mahallesi'nde hiçbir mağdur insan bırakmamaya çalıştıklarını dile getiren Muhtar Açıkgöz, "Bu sene 35 bin ton ithal kömür dağıtıldı hayırseverlerimizin sayesinde. Ramazana ayının daha da bereketli geçeceğine inanıyorum. Son olarak 3 adet tablet aldık, onları da öğrencilerimize teslim ettik. Daha önce de dostlarımızın desteği ile EBA için hazır 13 tablet alıp dağıtmıştık. Bunlar devam edecek inşallah" diye konuştu. 

Açıkgöz, "Mahallemizde mağdur insanlar olursa vicdanım rahat uyuyamam. Bn damla tanesi oldum, dostlarımız ve vatandaşlar okyanus oldu. Başlangıçta bu konuda 9 kişi yola çıktık, şimdi destek veren vatandaşlarımızl yüzlerce kişiye ulaştık, çok teşekkür ederim. Mahallemizde esnaf arkadaşlarımız da çok destek oluyor, isimlerinin zikredilmesini istemiyorlar. Herkes bunu Allah rızası için yapıyor. Herkes elinden gelen desteği vermeye çalışıyor. Kimseye telefon açıp bir talepte bulunmadık. Gören geliyor zaten. Yardımlar mutlaka yerini bulmak zorunda. Patates, soğan dağıttık, temel erzak ihtiyaçları dağıttık. Kim ne getirirse getirsin, görecek, yardım etmek isteyenleri muhtarlığa çağırıyoruz onun için. Böyle bir sistem kurduk" dedi. 
 

Yorumlar (2)
İsmıgül Aldemir 3 yıl önce
Allah razı olsun verenden de aracı olandanda. Meryem muhtarın destekleri sadece Ramazan ayına özel degıl mahalleye tasınalı ben ıkı yıl oldu Yüzlerce kez şahıt olmusumdur en kuçugunden en yaslısına kadar her zaman herkesin ölusune dırısıne dugunune nısanına ev esyasına erzakına kıra parasına elektırıgıne komurune sunnetıne asker ugurlamasına dertlerıne desstek olmustur. Bızlerle Gülerken gulmuş aglarken aglamıstır, uzlastırmıstır maddı manevı herkesin ama kayıtsız sartsız herkesin kendi cebındekı son kurusa kadar verıp yanında olmus cozum bulmustur.
Iyıkı tanımısım senı Meryem Kuş Açıkgöz Allah ayagına tas degdırmesın evltlarına bağıslasın senı

Gelişmelerden Haberdar Olun

@