Eskişehir merkezde kar isyanı... İnönü Belediyesi harıl harıl

Eskişehir'deki kar yağışı ile birlikte merkezdeki yollarda çalışmaların yetersizliği eleştirilirken, İnönü Belediyesi ekipleri ilk saatlerden itibaren ilçede teyakkuza geçti, yolları harıl harıl açmaya başladı.

HAYAT 03.02.2023, 10:49 03.02.2023, 14:09
Eskişehir merkezde kar isyanı... İnönü Belediyesi harıl harıl

Eskişehir ve çevresi, Meteoroloji'nin birkaç gün önce de uyardığı gibi yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kar yağışı şehir merkezinde de etkisini gösterirken, merkezdeki yollarda karla mücadele çalışmalarının yetersizliği eleştiri konusu oldu.

Eskişehir merkezde kar isyanı: Gözler belediye ekiplerini aradı

Eskişehir merkezde birçok ana caddede sürücüler zorluklar yaşarken, özellikle Odunpazarı ilçesinde sokaklar kar içinde kaldı, gözler belediye ekiplerini aradı. Vatandaşlar bu duruma isyan ederken, karla mücadele çalışmalarının yetersizliğine de tepki gösterdi. 

İnönü Belediyesi ekipleri hemen yollara döküldü

Öte yandan İnönü Belediyesi ekiplerinin ilçede kar yağışı başlar başlamaz çalışmalara başladığı görüldü. İnönü Belediyesi ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren karla mücadele çalışmalarına başladı, ekipler araçlarla yolları açmaya koyuldu. 

İnönü Belediyesi, ekiplerin çalışmalarını sosyal medyadan "Yeter ki yağsın biz hazırız" başlıklı bir paylaşımla duyurdu. Paylaşımda, "Karla mücadele ekiplerimiz sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun kullanım alanları başta olmak üzere ilçemizin dört bir yanında kar küreme, temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı" dedi. 

"Keşke merkezde de İnönü'deki gibi olsaydı..."

İnönü Belediyesi'nin çalışmalarını gören Eskişehirli vatandaşlar, "Eskişehir merkezde de belediye ekiplerinin bu şekilde teyakkuza geçmesini beklerdik" yorumlarında bulundu. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Kadir Bozkurt: Yeter ki yağsın biz hazırız

İnönü İlçe Belediyesi, kar yağışının ardından ilçede olumsuz bir durum yaşanmaması amacıyla tuzlama ve kar küreme çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren ara vermeden sürdürüyor. Meteorolojinin günler öncesinden verdiği uyarlıları dikkate alan İnönü Belediyesi kış hazırlıklarını daha öncesinden tamamlayarak ilçe içerisindeki çalışmalarına kar yağışının ardından da devam edecek. Çalışmaları yerinde inceleyen İnönü Belediyesi Başkanı Kadir Bozkurt, çalışmaların ilçede vatandaşların sık olarak kullandıkları alanlarda yoğunlaştığını belirterek, uzun zamandır beklenen kar yağışı ile ilgili olarak “Yeter ki yağsın biz hazırız” dedi. Belediye tarafından yapılan çalışmaların kar yağışının ardından aralıksız devam edeceği belirtildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@