banner163

Eskişehir'e "aşk iksiri" içirdiler

Eskişehir 11. Opera ve Bale Günleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın sahnelediği “Aşk İksiri” operası ile sona erdi.

SANAT 26.05.2024, 14:04 26.05.2024, 14:11
Eskişehir'e "aşk iksiri" içirdiler

Eskişehir 11. Opera ve Bale Günleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası tarafından, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sahnelenen “Aşk İksiri” operası ile sona erdi. 

Mizahi ve romantik opera kültürünün en iyi örneklerinden biri sayılan, Gaetano Donizetti’nin bestelediği “Aşk İksiri” fakir bir köylü olan Nomerino (Dağhan Ergün) ile zengin bir toprak sahibi olan Adina (I. Meriç Karataş) ’nın karşılıksız aşk hikayesini anlatır. Çavuş Belcore (Mehmet Ali Tutar) ile evlenmek üzere olan Adina’yı unutamayan Nomerino, sahte bir doktor olan Dulcamara’dan (Şafak Güç) aşk iksiri almak ister ve olaylar gelişir.

11. Eskişehir Opera ve Bale Günleri’ne büyük ilgi gösteren sanatseverler tüm salonu doldurdu. İki perdelik temsilin sonunda sanatçılar uzun süre alkışlandı. Unutulmaz aryalardan biri olan “Una Furtiva Lagrima” da seslendirildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@