banner163

Anadolu Üniversitesi'nde edebiyat ile uzaya çıkıldı

Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Klubünün düzenlediği etkinlik sayesinde edebiyat ile uzaya çıkıldı...

SANAT 28.12.2021, 20:25 28.12.2021, 20:46
Anadolu Üniversitesi'nde edebiyat ile uzaya çıkıldı

Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Kulübü tarafından düzenlenen “Edebiyat bizi uzaya çıkarır mı?” etkinliği Öğrenci Merkezi Salon Anadolu’da gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen etkinliğe Anadolu Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Makbule Sabziyeva, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden kulüp danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Sonnur Aktay, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Gör. Aydın Kemirtlek ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Aktay: “Kütüphanelerimiz bireylerin, toplumların bilgiye daha sistematik bir şekilde ulaşmaları için oluşturulmuş alanlardır”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sonnur Aktay şunları söyledi: “Yabancı Diller Kulübü olarak gerçekleştirdiğimiz ilk yüz yüze etkinliğin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Bu etkinliğimiz Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarımızdan Sayın Aydın Kemirtlek, cocamızın kulübümüze yapmış olduğu yüksek miktarda kitap bağışıyla başladı. Biz, sonrasında bu kitapları bir kütüphane oluşturarak geliştirmek istedik. Bu kitapların bizim için anlamı çok büyük. Kütüphanelerimiz aslında bireylerin, toplumların bilgiye daha sistematik bir şekilde ulaşmaları için oluşturulmuş alanlardır. Akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin hep birlikte oturup edebiyat, dil ve tarih alanlarında söyleşiler gerçekleştirebilecekleri bir alan oluşturmayı hedefledik. Bu anlamda Aydın Hocamız çok önemli bir adım atmış oldu. Bugünün asıl kahramanı Aydın Hocamız.”

Öğr. Gör. Kemirtlek: “Kitaplar hakikatle buluşabilmemizi sağlayan en önemli araçlardır”

Öğr. Gör. Aydın Kemirtlek ise konuşmasında şu sözlere yer vererek “Değerli arkadaşlar, en iyi okunacak kitabın insan olduğu gerçeğini unutmayarak kitabın hala yaşamımızı güzelleştireceğini ve bizlerin yıldızlara erişimimizi açabileceğini, hakikatle buluşabilmemizi sağlayan en önemli türel araç olduğuna inanıyorum. Başta köy okulları olmak üzere hayatım boyunca çeşitli kütüphanelerin kuruluşuna destek olmaya çalıştım. Birçok yerde kitabın hayatı nasıl güzelleştirebileceğini bizzat gözlemledim. Rusya’da yaşadığım yaklaşık 9 yıl boyunca satın alabildiğim, bir kısmını çevirmeye çalıştığım, bir kısmından ise yaptığım çalışmalarda faydalandığım bu kitaplar; Rusya’yı daha iyi tanımanıza vesile olur.” dedi. Öğr. Gör. Kemirtlek konuşmasını Fizikçi Özgen Berkol’a adadığını belirterek sözlerini sonlandırdı.

Etkinlik; Prof. Dr. Makbule Sabziyeva, Dr. Öğr. Üyesi Sonnur Aktay ve Öğr. Gör. Aydın Kemirtlek’in Yabancı Diller Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirmesiyle sona erdi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@