Ankara'daki festival Eskişehir Senfoni Orkestrası ile başladı

38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın gitaristlerden Özberk Miraç Sarıgül solistliğinde verdiği özel konserle başladı.

SANAT 05.04.2024, 11:38 05.04.2024, 11:54
Ankara'daki festival Eskişehir Senfoni Orkestrası ile başladı

38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen Eskişehir Senfoni Orkestrası'nın konseri ile sanatseverlerle buluştu.

Sevda Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Ali Başman, konserin açılışında yaptığı konuşmada, 4-30 Nisan tarihleri arasında Türkiye'den kıymetli sanatçılar ve 12 ülkeden 300'ü aşkın sanatçı ve topluluk ile 14 konserin sunulacağını belirtti.

Festivalin bu yılki afişinin Fatoş Çakıcıoğlu İlhan'ın imzasını taşıdığını kaydeden Başman, sponsorlara destekleri için teşekkürlerini iletti. Başman, "Gelecek yıllarda gerçekleşecek festivalde maddi ve manevi desteklerini inandığımız sizler ve vefakar sanatseverlerle yine birlikte olmak umuduyla şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür ederim." dedi.

Türkiye'nin ilk gitar konçertosu eksiksiz haliyle seslendirildi

Sevda Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel ise festivalin önemli bir geleneğinin, açılış ve kapanış etkinliğinin senfonik konserlerle gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi.

Yüksel, "Festivalimiz, Şef Ender Sakpınar yönetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile son dönemin en yetkin ve ödüllü klasik gitaristlerden Özberk Miraç Sarıgül solistliğinde, çoksesli müziğimizin öncülerinden Cemal Reşit Rey'in 1975'te bestelediği Türkiye'nin ilk gitar konçertosunun eksiksiz haliyle seslendirişi ile açılacak." dedi.

Eserin orijinaline en yakın hali olarak kabul edilebilecek bu eksiksiz seslendirilişe, festivalde tanıklık etmekten mutluluk duyduklarını belirten Yüksel, oda müziğinden caza kadar pek çok seçkin tarzda konserleri sanatseverlerle buluşturacaklarını söyledi.

Çek ve Rus bestecilerin eserleri de sunuldu

Konserin ilk yarısında, solist Sarıgül'e Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşlik ederken, ikinci yarıda senfoni orkestrası Çek besteci Bedrich Smetana'nın bestelediği en ünlü eseri Moldau ve Rus besteci Aleksandr Borodin'in "Poloveç Dansları" eserleri seslendirdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@