Eskişehir Senfoni ödüllü genç sanatçı ile sahne aldı

Eskişehir Senfoni Orkestrası genç yetenek Çetin Özen ile muhteşem bir konsere imza attı...

SANAT 05.06.2022, 21:17
Eskişehir Senfoni ödüllü genç sanatçı ile sahne aldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, konserlerinin bu haftaki programında henüz 17 yaşında olmasına karşın çok sayıda uluslararası ödül kazanan Çetin Özen’i (marimba) konuk solist olarak ağırladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin her hafta sanatseverleri klasik müzikle buluşturduğu Senfoni Orkestrası Konserleri tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) düzenlenen ve Burak Tüzün’ün orkestra şefliğini yaptığı konserde Senfoni Orkestrası, solist olarak genç marimbacı Çetin Özen’i sahnede ağırladı.

Rusya'da düzenlenen 3 Uluslararası St. Petersburg Vurmalı Çalgılar Yarışması'nda 'Marimba' kategorisinde birinci olan ve henüz 17 yaşında olmasına karşın çok sayıda uluslararası ödül kazanan vurmalı çalgıcı Çetin Özen, Senfoni Orkestrası ile bu alandaki eserleriyle tanınan Brezilyalı besteci Ney Rosauro'nun “Marimba ve Yaylı Sazlar İçin Konçertosunu” icra etti.

Özen, konserin açılışında orkestra Rus beşlerinden Modest Mussorski'nin “Çıplak Dağda Bir Gece” başlıklı eserini, kapanışta ise Arturo Marquez'in “Danzon No:2” başlıklı eserini seslendirdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@