banner163

ESOGÜ'deki bale kursuna yoğun ilgi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi  Halkbilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Yener Turan yürütücülüğünde açtığı  Bale Kursu yoğun ilgi görüyor.

SANAT 13.03.2024, 17:17
ESOGÜ'deki bale kursuna yoğun ilgi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi  Halkbilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Yener Turan yürütücülüğünde açtığı  Bale Kursu yoğun ilgi görüyor. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Halkbilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde açtığı 4-12 yaş arası Bale Kursu kısa sürede büyük ilgi gördü. Kurs, ülkemizin önemli bale sanatçılarından Yener Turan yürütücülüğünde, konservatuar mezunu deneyimli eğitmenlerin asistanlığında başladı.

Eskişehir’deki dans çalışmalarına destek olan ülkemizin önemli baletlerinden biri olan Devlet Opera ve Bale sanatçısı Yener Turan, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Halkbilim Uygulama ve Araştırma Merkezince yapılan teklifi geri çevirmeyerek, çalışmalarına yoğun talebe en verimli şekilde cevap verecek programlarla devam ediyor. 

Yener Turan ve ekibi, yılsonu gösterisi ile tamamlanacak eğitim süresince çocuklara dans ve bale sevgisi aşılamayı, doğru eğitim ile fiziksel gelişimlerine destek olmayı, yetenekli öğrencileri gözlemleyerek ülkemiz için bale sanatçıları yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. 

Derslerin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü’ndeki dans salonunda, hafta sonu cumartesi-pazar günleri yapıldığı belirtildi. Kursiyerler 72 saatlik eğitimi tamamladıklarında sertifika almaya hak kazanacaklar. İlan ve ayrıtılara  https://esogusem.ogu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilecek. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@