banner163

Serpil Akyıl 52'nci kişisel sergisini açtı

Sanatçı Serpil Akyıl’ın 52'nci kişisel sergisi olan “Mitler… Tılsımlar ve Eskiler” Sergisi Eskişehir'de sanatseverlerle buluştu.

SANAT 13.03.2022, 18:53 13.03.2022, 18:58
Serpil Akyıl 52'nci kişisel sergisini açtı

Eserlerinde Anadolu’da var olmuş, gelmiş geçmiş halkların yaşamlarından inançlarından, günümüzde de yaşayan kültür ve folklor ögelerine kaligrafik biçimde yer veren Serpil Akyıl’ın “Mitler… Tılsımlar ve Eskiler” Sergisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda açıldı. 

27 Mart'a kadar gezilebilecek 

52'nci kişisel sergisini açan Serpil Akyıl’ın eserlerinin yer aldığı serginin açılışına, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. 27 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek olan serginin açılışına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP İl Başkanı Recep Taşel ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Sergisinin açılışında konuşan Serpil Akyıl, “Sergim mitler, tılsımlar ve eskiler olarak üç bölümden oluşuyor. Resimlerime halkların mitlerini Anadolu’daki tılsımları ve geçmişi yansıtmak istedim. Diliyorum ki benim bu coşkum heyecanım sizlere resim yolu ile geçsin” dedi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@