banner163

BBP MDK üyesi Akdoğan: Büyükerşen'e yakışmadı, kınıyoruz!

SİYASET 11.02.2024, 23:30 11.02.2024, 23:35
BBP MDK üyesi Akdoğan: Büyükerşen'e yakışmadı, kınıyoruz!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, Ayşe Ünlüce ve Kazım Kurt'un Odunpazarı'ndaki seçim ofisi açılışında söylediği "Osmanlı beyaz tenli karı için sefer düzenlerdi" sözleri tepki çekmişti. medyamidas.com'un "Büyükerşen saçmaladı: "Osmanlı beyaz tenli karı için sefer düzenlerdi" başlıklı haberi sonrasında Büyükerşen'in o sözleri ve konuşması sosyal medyada gündem oldu, tepkiler giderek artıyor...

Büyükerşen'in sözleriyle ilgili Büyük Birlik Partisi MDK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan da yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi. 

Akdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

İsminin başında Prof ünvanı olan Büyükerşen'e bu söylem yakışmadı. Büyükşehir Belediye başkan adayı Ayşe Ünlüce ve tüm CHP'lilerin hazır bulunduğu bir programda Osmanlı padişahlarımızın yapmış olduğu seferlerin sebebi olarak gösterdiği çirkin ifadelerden dolayı Yılmaz Büyükerşen'i kınıyorum.
Türk'ün beklenen olduğu düşünüldüğünde çıktıkları her seferde almış oldukları her kara parçasına İslam'ın sancağını diken atalarımız seferlerini mazlumun olmadığı bir dünya ülküsüyle tamamlamış haçlı zihniyetini yerle bir etmişlerdir. Kimse Osmanlı padişahlarımızın varlık sebeplerinin İ'lay-ı Kelimetullah için Nizam-ı Alem olduğunu unutmasın. Bizler Muhsin başkanımızdan almış olduğumuz şiarla Türk İslam Ülkücüleri Alperenler olarak dün olduğu gibi bugün ve yarında bu tip zihniyetlerle her daim mücadeleye devam edecek ve onları tarihin tozlu sayfalarına göndermek için gereğini ne ise onu yapacağız."

İşte Büyükerşen'in sosyal medyada tepki yağan o konuşması... Aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@