banner163

Büyükerşen saçmaladı: "Osmanlı beyaz tenli karı için sefer düzenlerdi"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen saçmaladı, bir açılış törenindeki "Osmanlı beyaz tenli karı için sefer düzenlerdi" sözleri büyük tepki topladı.

SİYASET 11.02.2024, 19:22 11.02.2024, 23:59
Büyükerşen saçmaladı: "Osmanlı beyaz tenli karı için sefer düzenlerdi"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen saçmaladı, Ayşe Ünlüce ve Kazım Kurt'un Odunpazarı'ndaki seçim ofisi açılışında söylediği "Osmanlı beyaz tenli karı için sefer düzenlerdi" sözleri tepki topladı.

Büyükerşen'in Eskişehir'de yerel seçim için CHP'nin bir seçim ofisi açılışında söylediği Osmanlı dönemi ile ilgili sözler tepki topladı. Büyükerşen, "Osmanlı beyaz tenli karı için sefer düzenlerdi" dedi.

CHP'nin Emek Mahallesi Seçim Ofisi açılışına katılan Büyükerşen, "Övündüğümüz Osmanlı var ya, hani bize kul diyen, halka kul diyen bir Osmanlı ailesi, efendim baktığınız zaman aileye, ailede bütün padişahların kadınları yabancı. Hep beyaz tenli, mavi gözlü falan filan. Ben takılıyorum bazen arkadaşlara. Tarihle alay etmiyorum ama yanlış anlamayın. Çünkü hemen ufacık lafı çevirirler, evirirler. Hoca şöyle dedi, böyle dedi derler, iftira etmeye hazırdırlar. Ne zaman efendim şehzadelerden birine hanım alacaklar, hanım ağa alacaklar veyahut padişahlardan hangisinin karısı öldü, yeni bir karı alacak. Hemen sefer yapıyor Avrupa'ya. Beyaz tenli, mavi gözlü falan olacak diye" diye konuştu. 

Osmanlı İmparatorluğu'nun Avrupa'ya şehzadelere veya padişahlara "beyaz tenli, mavi gözlü karı" almak için seferler düzenlediğini ileri sürdü.

Büyükerşen'in bu saçma sözleri büyük tepki çekti.

İşte Büyükerşen'in büyük tepki çeken ve şoke eden o sözleri... Aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@