Büyükerşen: Adaylıklarımız konusunda kesin bir durum yok

Yılmaz Büyükerşen'den aday adaylığı başvurusu ile ilgili yeni bir açıklama geldi...

SİYASET 11.12.2023, 19:42 11.12.2023, 19:48
Büyükerşen: Adaylıklarımız konusunda kesin bir durum yok

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Yılmaz Büyükerşen, CHP'den aday adaylığı başvurusu ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Büyükerşen'e "Hayırlı olsun" dileklerini iletirken, sözünü bölen Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte Genel Merkez'den gelen talimat üzerine aynı görevler için başvurduklarını söyleyerek, "Kesin bir durum yok. Bunu bilmenizi isterim" dedi. 

Murat Özcan ve Yılmaz Büyükerşen arasındaki meclisteki diyalog şu şekilde yaşandı...

Murat Özcan: Öncelikle sayın başkan, diğer belediye başkanları ile birlikte 6. defa aday olmak için başvuruda bulunmuşsunuz herhalde...

Büyükerşen: Hemen düzelteyim, devam edersiniz. Ben kendim başvurmadım, parti genel başkanının il başkanına verdiği talimat üzerine, Eskişehir'deki üç belediye başkanımız da kendi bulundukları görevler için başvurularını yapsınlar diye talimat aldık, o nedenle yaptım. 

Murat Özcan: Takdir edersiniz ki, böyle bir düşünceniz olmasaydı böyle bir başvuru yapmazdınız. Ben sadece hayırlı olsun demek için söz aldım. 

Büyükerşen: Sağ olun, teşekkür ederim, ben de size hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ama benim böyle bir isteğim olmadı, sadece görev telakki edildi, çünkü partilerde disiplin de önemlidir. Genel Başkanın talimatı üzerine Odupazarı'na sayın Kazım Kurt, Tepebaşı'na Ahmet Ataç olarak müracaat etmenin talimatı bize ilettiler. Peki dedik. Olası gecikilir, problem çıkar, diye düşünmüş olabilirler dedik. Kesin bir durum yok. Bunu bilmenizi isterim.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@