banner163

Büyükerşen: CHP'de büyük hastalık var, bir virüs bir mikrop...

Yılmaz Büyükerşen'den CHP ile ilgili çok konuşulacak sözler: "CHP'de büyük hastalık var, bir virüs bir mikrop..."

SİYASET 15.01.2024, 18:25 15.01.2024, 18:46
Büyükerşen: CHP'de büyük hastalık var, bir virüs bir mikrop...

CHP Eskişehir İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, yeniden aday gösterilen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan bir araya geldi. 

"Nasıl bu parti adam olacak diye hep düşünüp durmuşumdur"

Yeniden aday olmayacak olan Büyükerşen, konuşmasında gençliğinden ve gazetecilik yaptığı dönemlerden bahsederken, "CHP'de siyasi tartışmalar olurdu. Bir araya geldi mi hepsi ahbap, ama 2 kişi gitti mi, gidenlerin dedikodusunu yaparlar. Gördüm ki, geçimsizlik, anlaşmazlık, klikler, anlaşmazlık, kıskançlıklar, iftiralar, herkes birbirinin ayağının altına karpuz kapuğu koyma eğilimi içerisinde. Nasıl bu parti adam olacak diye hep düşünüp durmuşumdur. Gençlik yıllarımda da, üniversite yıllarımda da aynı şeyleri gördüm" dedi.

"Ve hala bugünkü siyasette de daha bozulmuş vaziyette... CHP'nin büyük hastalıklarından biri, adeta bir virüs, bir mikrop gibi..."

Büyükerşen, "Ve hala bugünkü siyasette de bu biraz daha bozulmuş vaziyette CHP'nin büyük hastalıklarından biri, adeta bir virüs, bir mikrop gibi. Bunu cesaretle, hiç çekinmeden söylüyorum hocalık vasfıma sığınarak. İster inanırsınız, ister inanmazsınız. Gözlerimin önünde hep bu olaylar ön plana çıktı. Türk siyasetinde hep gördüm. Bir tek bir şey vardı. Büyük dayanışma halinde olanlar, cumhuriyete karşı olan sağ partilerdi, ya da cumhuriyete karşı değilse bile demokrasiyi kullanıp kafalarındaki ağalık sistemini sürdürmek isteyenlerdi. Gittiğim her toplantıda bun görürdüm. Kim kimin karşısında, ne oyunlar yapıyor" diye konuştu. 

"Hakkımı helal edebilmek için Ayşe hanıma oy vermenizi istiyorum"

Konuşmasının devamında yine gençlik dönemlerinden ve Eskişehir'in eski halinden bahseden Büyükerşen, daha sonra gazetecilerin araya girmesiyle soruları yanıtladı. "Adaylarla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Büyükerşen, "Arkadaşlarımızla 25 senedir birlikte çalışıyoruz, ahenk içinde. Bakmayın siz, ara sıra siz de bırkalardınız, siz de aramıza fitneler atardınız ama artık onlar bitti. Biz biliyoruz. Onlara da pek itibar etmiyoruz eskisi kadar. İki arkadaşımla Ayşe hanımın kazanması için uğraşacağız. Eğer bu ülkede eğitimde ve şehircilikte emeklerim olduysa, hakkımı helal edebilmek için Ayşe hanıma oy vermenizi istiyorum. Aynı şekilde iki belediye başkanıma da oylarınızı esirgememenizi daha fazlasını vermenizi istiyorum" dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@