Dördü Eskişehir'de bir araya gelecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 27 Ocak'ta Eskişehir'de katılacağı aday tanıtım toplantısına Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'nun da katılması bekleniyor. CHP'deki büyük tartışmalardan sonra ilk defa Özgür Özel, Kılıçdaroğlu, Büyükerşen ve İmamoğlu Eskişehir'de bir araya gelmiş olacak.

SİYASET 24.01.2024, 15:06 24.01.2024, 15:19
Dördü Eskişehir'de bir araya gelecek

CHP'de 27 Ocak'ta gerçekleşecek ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılacağı Eskişehir aday tanıtım toplantısı hazırlıkları sürerken, toplantıya Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'nun da katılacağı belirtildi. 

CHP'de kongre süreci ve sonrasında yaşanan büyük tartışmalar sonrasında ilk defa Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu, Yılmaz Büyükerşen ve Ekrem İmamoğlu'nun Eskişehir'de bir araya gelmesi bekleniyor. 

CHP'deki kongre sürecinde Özgür Özel'in kazanması sonrasında Özel'i destekleyen Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Yılmaz Büyükerşen arasında soğuk rüzgarlar estiği ve İmamoğlu'nun Büyükerşen'in yeniden aday olmasına karşı çıktığı çok konuşulmuştu. 

Ayşe Ünlüce'nin yerine aday gösterilmesi şartıyla adaylıktan çekilen Büyükerşen ile İmamoğlu arasında toplantıda nasıl bir hava eseceği de merak konusu. 

Toplantıda Yılmaz Büyükerşen'in de bir konuşma yapması beklenirken, geçtiğimiz günlerde CHP hakkında sert eleştirilerde bulunan Büyükerşen'in bu toplantıda Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu karşısında nasıl bir konuşma yapacağı, Özgür Özel ve eğer konuşma yaparsa İmamoğlu'nun da neler diyeceği merak ediliyor. 

Büyükerşen geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "CHP'de siyasi tartışmalar olurdu. Bir araya geldi mi hepsi ahbap, ama 2 kişi gitti mi, gidenlerin dedikodusunu yaparlar. Gördüm ki, geçimsizlik, anlaşmazlık, klikler, anlaşmazlık, kıskançlıklar, iftiralar, herkes birbirinin ayağının altına karpuz kapuğu koyma eğilimi içerisinde. Nasıl bu parti adam olacak diye hep düşünüp durmuşumdur. Gençlik yıllarımda da, üniversite yıllarımda da aynı şeyleri gördüm. Ve hala bugünkü siyasette de bu biraz daha bozulmuş vaziyette CHP'nin büyük hastalıklarından biri, adeta bir virüs, bir mikrop gibi. Bunu cesaretle, hiç çekinmeden söylüyorum hocalık vasfıma sığınarak" sözleri tartışma yaratmıştı. 

Dörtlünün Eskişehir'de özel bir toplantı gerçekleştirebileceği de konuşulanlar arasında. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@