banner163

DSP, Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı

DSP, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldı. İşte detaylar...

SİYASET 07.04.2023, 16:44 07.04.2023, 17:36

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı seçimde iş birliğine davet etti.

Yıldırım ve Çelik, Aksakal'ı DSP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Basına kapalı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye'nin bölgesinde hükümranlığı ve güçlü yapısının devamıyla emperyal hedeflerin bir çekişmesi niteliğinde olacağını söyledi.

Sıcak ev sahipliğinden dolayı Aksakal'a teşekkür eden Yıldırım, "Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi Demokratik Sol Parti'ye, Sayın Genel Başkana illettik. Kendileri değerlendirecek ona göre hareket edeceğiz. Özetle ziyaretimizin amacı budur." dedi.


Aksakal ise Yıldırım ve Çelik'in 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

"SİYASİ BİRİKİM TBMM'YE TAŞINMALI"

14 Mayıs'ın Türkiye'nin yeniden inşa edilmesi için vesile olacağını ifade eden Aksakal, "Sayın Yıldırım ve Çelik, DSP'nin 38 yıllık siyasi geçmişi ve üç defa devlet yönetimindeki birikiminin yeni dönemde TBMM'ye taşınması yönündeki görüşlerini bizlerle paylaştılar." diye konuştu.

"İLK TURDA SONUÇLANMASINI İSTİYORUZ"

DSP'nin Türk devletleri ve Türk milletine destek vermeye devam edeceğini dile getiren Aksakal, "Demokratik Sol Parti, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda sonuçlanması, devlet düzeninde istikrarın bozulmaması, dış mihrakların tertipleriyle Türkiye'de siyasi bir maceraya meydan verilmemesi için elinden geleni yapacaktır. Bu değerli öneriye biz de TBMM'de yer alarak katkılarımızı sunmak istediğimizi paylaştık." ifadelerini kullandı.

Aksakal açıkladı: Erdoğan'ı destekleyeceğiz... AK Parti listelerinden parlamentoda yer alacağız 

Açıklamaların ardından DSP Başkanlık Kurulu saat 14.00'te toplandı. Toplantının sona ermesinin ardından Aksakal, AK Parti Genel Merkezi'ne gitti. Aksakal burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bizimle birlikte yol yürüme arzularını iletmişlerdi. Başkanlık kurulunda değerlendirdik. Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada küresel emperyalizmin yeniden bir yapılanma içerisinde. Erdoğan'ın desteklenmesi yönünde görüş oluşturduk. Biz seçimlere katılmayacağız, AK Parti listelerinden parlamentoda yer alacağız."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@