banner163

Hangi CHP Eskişehir Milletvekili Merdan Yanardağ'a destek tweet'i atmadı?

Bebek katili teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven sözleri büyük tepki toplayan ve açılan soruşturmada tutuklanan Merdan Yanardağ ile ilgili CHP Eskişehir milletvekillerinden ikisi destek tweet'i atarken, bir milletvekilinin herhangi bir paylaşımda bulunmaması dikkat çekti. 

SİYASET 27.06.2023, 23:51 28.06.2023, 00:09
Hangi CHP Eskişehir Milletvekili Merdan Yanardağ'a destek tweet'i atmadı?

Tele 1 kanalındaki yayında, bebek katili teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven sözleri büyük tepki toplayan Merdan Yanardağ, hakkında açılan soruşturma sonrasında gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 

Merdan Yanardağ'a tepkiler sürerken, CHP milletvekillerinden Yanardağ'a bazı destek tweet'leri geldiği görüldü.

CHP'li Eskişehir Milletvekillerinden Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Merdan Yanardağ'a destek yönünde tweet'ler atarken, İbrahim Arslan ise bu konuda herhangi bir paylaşımda bulunmadı. 

Utku Çakırözer paylaşımında, "Saray iktidarının terör örgütüyle geçmişte yürüttüğü pazarlıkları hatırlattı diye gazeteci Merdan Yanardağ’ın terör suçlamasıyla tutuklanması ve Bayrama özgürlüğünden mahrum sokulması büyük hukuksuzluktur. Derhal serbest bırakılmalıdır" dedi. 

Jale Nur Süllü de yaptığı paylaşımda, "Medyaya gözdağı vermeye yönelik hukuki olmayan Merdan Yanardağ'a siyasi gözaltı kararı, otoriterleşmenin geldiği noktanın göstergesidir" ifadelerine yer verdi. 

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan'ın ise bu konuda bir paylaşımda bulunmamayı ve Yanardağ'a destek tweet'i atmamayı tercih ettiği görüldü. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@