İnönü'de CHP'nin adayı değişti! Adaylıktan çekildi

Eskişehir'de İnönü ilçesinde ön seçimde en çok oyu alarak belediye başkan adayı olan Metin Sözsoy adaylıktan çekildiğini açıkladı...

SİYASET 23.01.2024, 11:36 23.01.2024, 11:51
İnönü'de CHP'nin adayı değişti! Adaylıktan çekildi

Eskişehir'de İnönü ilçesinde CHP'ye büyük şok! Ön seçimde birinci çıkan belediye başkan adayı Metin Sözsoy adaylıktan çekildiğini açıkladı.

CHP'nin belediye başkan adayını belirlemek için ön seçim yaptığı ilçelerden İnönü ilçesinde Metin Sözsoy en çok oyu almıştı. 

Metin Sözsoy, ön seçim sonrasında dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bugün Partimizde yapılan Ön Seçim oylamasında değerli üyelerimizin oyları ile Cumhuriyet Halk Partisi İnönü Belediye Başkan adaylığına seçilmiş bulunmaktayım. Öncelikle beni bu göreve seçen partimin kıymetli üyelerine çok teşekkür ederim" demişti. 

"Ailemin sağlık sorunları nedeniyle adaylıtan çekiliyorum"

Metin Sözsoy'dan bugün ise CHP'lileri şoke eden bir açıklama geldi. Sözsoy sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Değerli Hemşehrilerim, ailemin sağlık sorunları nedeniyle CHP İnönü Belediye Başkan adaylığından çekiliyorum. Yeni gelişen beklenmedik ani bir sağlık durumu nedeniyle bu kararı almış bulunmaktayım. Partimize, İlçemize hayırlı bir seçim dönemi diliyorum" diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı. 

CHP'nin adayı Balkan Aktaş olacak

CHP İl Başkanı Talat Yalaz da, il başkanlığında Metin Sözsoy ile birlikte yaptıkları açıklamada, Metin Sözsoy'un ailesindeki sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmesinden üzüntü duyduklarını ifade ederek, ön seçimde ikinci sırada yer alan Balkan Aktaş'ın CHP'nin İnönü Belediye Başkan adayı olacağını söyledi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@