İYİ Parti Eskişehir'de kongre heyecanı! 2 aday yarışıyor

İYİ Parti Eskişehir'de kongre heyecanı... Mevcut İl Başkanı Emine Edizgil ve Hüseyin Arabacı'nın listeleri yarıştı. Kazanan belli oldu...

SİYASET 15.01.2023, 13:07 15.01.2023, 18:08
İYİ Parti Eskişehir'de kongre heyecanı! 2 aday yarışıyor

İYİ Parti Eskişehir İl Kongresi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde saat 10:30'da başladı. 

Mevcut İl Başkanı Emine Edizgil ve Hüseyin Arabacı'nın listelerinin yarıştığı kongrede, yönetim kurulu aday listeleri de belli oldu. 

Kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de katılarak birer konuşma yaptı. 

"Bazı hastalıklı yapılar tarafından bizler için iftiralara, karalama kampanyalarına kulak asmadık"

Emine Edizgil yaptığı konuşmada, "6 ay önce saygı değer Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi tarafından partimizin il başkanlığı görevine getirildim. Yol ve dava arkadaşlarımızla birlikte Göreve başladığımız ilk günden bu zamana kimseyi ayrıştırmadan samimiyetle “İnsanı yaşat ki devlet yaşanın” sözünün bilinciyle sahada ilçelerimizde, ev ziyaretlerimiz de, düzenlediğimiz programlar ve etkinliklerle partimizin başarısı için gece gündüz demeden mücadele verdik. Bu yıl gerçekleşecek olan, Türk milletinin kader seçimi olarak gördüğümüz seçimlerde de partimizin başarısı için mücadelemize devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu zamana bazı hastalıklı yapılar tarafından bizler için söylenen iftiralara, karalama kampanyalarına kulak asmadan, partimize ve ülkeme hizmet etmek için Cumhuriyetimizin kurucu değerleri ve ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizler samimiyet kazansın, tevazu kazansın, kardeşlik kazansın ilkesi ile siyaset yapan bir yapının taşlarıyız. Siyasette hesap yaparak değil, hizmet ederek mutlu olan insanlarız" dedi. Edizgil, Bugün de görmekteyiz ki Partimiz üzerinden şahsi hesap yapanların oyunlarını bozmak partimizin herkesi kucakladığı bir yapıya taşıyabilmek, “fikri hür, vicdanı hür” düsturuyla hareket eden dava arkadaşlarımızla beraber Türk milletimizin kader seçimleri olarak gördüğümüz seçimlerde şehrimize ülkemize hak ettiği hizmeti taşıyabilmek için şahsım ve dava arkadaşlarımla beraber bu ulvi ve kutsal göreve tekrar talibiz" diye konuştu. 

Hüseyin Arabacı da konuşmasında İYİ Parti'nin Eskişehir'deki çalışmalarına ilişkin değerlendirme ve eleştirilerde bulundu, İYİ Parti Eskişehir'de birlik ve beraberliğin yeniden tesis edilmesini istediklerini söyledi ve yapacakları çalışmaları anlattı. Arabacı, "Konuşmamızı genel başanımız gibi bitirelim. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" dedi. 

Adayların konuşmalarından sonra oy verme işlemine geçildi. Oy verme işleminin saat 17.00'de biteceği kongrede, 600 delegenin üç sandıkta oy kullanacakları belirtildi. 

Emine Edizgil'in listesi 

Hüseyin Arabacı'nın listesi 

İYİ Parti Eskişehir'de kazanan belli oldu - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@