Murat Özcan'dan CHP'lilere teklif: AK Parti Meclis'te çoğunluktayken Büyükşehir daha fazla yatırım yapmış, eğer isterseniz...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili Murat Özcan o ayrıntıya dikkat çekerek, CHP'li meclis üyelerine bir teklifte bulundu.

SİYASET 17.05.2023, 21:13 17.05.2023, 21:20
Murat Özcan'dan CHP'lilere teklif: AK Parti Meclis'te çoğunluktayken Büyükşehir daha fazla yatırım yapmış, eğer isterseniz...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında 2022 yılı kesin hesabı görüşüldü. Yılmaz Büyükerşen'in katılmadığı ve zaman zaman tartışmaların yaşandığı meclis toplantısında, AK Parti grubu Büyükşehir Belediyesi'nin merkezi idareden gelirlerde artış olmasına rağmen yatırımlardaki azalmayı eleştirdi, belediye hizmetlerinde daha önce yapılan zamların geri alınıp alınmayacağını sordu. 

"2021'de Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yatırımsız yılı olmuştu... Yüzde 11'den 15'e çıkarmak başarı değildir"

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, "2018'de sermaye gideri oluşturmak konusunda gösterdiğiniz gayreti ondan sonraki senelerde ortalama yüzde 15'e fikslemişsiniz gibi gözüküyor. Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk defa 2021 yılında sermaye gideri oluşturamamakta rekor kırmışsınız ve yüzde 11'de kalmışsınız. 2022'de bunu yüzde 15'e çıkarmakla da rutini tekrarlamışsınız. 2021'de yüzde 11 ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yatırımsız senesini geçirmiş. Yüzde 15'e çıkarmak da bir başarı değil, rutini tekrarlamaktır" dedi. 

"Merkezi idare gelirlerinden neden bahsetmiyorsunuz... Tahmininizden 400 milyon lira fazla gelmiş"

Özcan, "Peki gelirinize yazılan artılardan neden bahsetmiyorsunuz? Yani, siz 1 milyar 656 milyon lira bütçe taahhüdünde bulunurken, 2 milyar 65 milyon gerçekleşmiş. Devletimiz belediyelere gönderdiği merkezi idare paylarını sizin tahmininizden 400 milyon lira fazla göndermiş. Ben de o zaman sormuştum, tekrarlıyorum. Geçen yılki bütçenizde oluşan fiyat farkları ve zamların 400 milyonu geçip geçmediği konusunda bilgi istiyoruz. Merkezi idare gelirlerinin payı yüzde 82'yi geçmiş. Belediyenin kendi öz gelirleri ise yüzde 17,5 - 18 seviyesinde" diye konuştu. 

Özcan, "Ne kadar yatırım yapıp yapmadığınızı da bu sene net şekilde göreceğiz" dedi. 

Özcan'dan CHP'li üyelere teklif: AK Parti'nin mecliste çoğunluk olduğu dönemlerde belediye daha fazla yatırım yapmış. Eğer size motivasyon olacaksa... 

Murat Özcan, "Ayrıca baktık. AK Parti'nin mecliste çoğunluk olduğu dönemlerde belediye daha fazla yatırım yapmış. Eğer bu size bir motivasyon olacaksa CHP'li meclis üyelerinden bazı arkadaşlarımız arada sırada AK Parti grubu ile hareket etsinler, ki motivasyon olsun, bunu da buradan söylemek isterim" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@