Murat Özcan'dan Kazım Kurt'un o sözüne manidar cevap!

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Partili Murat Özcan'dan, Kazım Kurt'un "Siz kimsiniz" açıklamasına manidar cevap... 

SİYASET 02.05.2023, 19:40 03.05.2023, 17:47
Murat Özcan'dan Kazım Kurt'un o sözüne manidar cevap!

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Belediye Başkanı Kazım Kurt'a çeşitli sorular yöneltirken, dikkat çeken açıklamalarda da bulundu. 

Konuşmasının başında, Odunpazarı Belediye çalışanlarının, basın çalışanlarının ve tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Murat Özcan, 1 Mayıs'ın AK Parti iktidarı döneminde resmi bayram ve tatil ilan edildiğini de hatırlattı. 

"Bu adaletsizliği dile getirmiş olalım"

Murat Özcan, "Kamuoyunda bir tartışma var. Seçim günlerinde partilerin billboard alanlarından eşit şekilde faydalanabilmesi için YSK tarafından kura çekilir. Fakat Eskişehir'de vatandaşlarımızın şikayeti şudur ki, Eskişehir'de 10 tane AK Parti veya MHP görseline rastlarken, 100 tane CHP ve İYİ Parti görseline rastlıyoruz. Bu adaletsizliği buradan dile getirmiş olalım. Seçim atmosferinde bu konulara daha dikkat edilmesi konusunda da uyarımızı yapıyoruz" dedi. 

"Bizim gibi yapıcı muhalefete teşekkür etmeniz gerekirken..."

Murat Özcan, ayrıca Kazım Kurt'un meclsi üyelerine yönelik "Siz kimsiniz" sözlerini de hem eleştirdi, hem de manidar bir göndermede bulundu. Özcan, "Geçen faaliyet raporuyla ilgili son görüşmemizde Cumhur İttifakı grubu olarak, kurumlarla ilgili ilişkilerinizde daha önce bize aktarılan konularda yapıcı muhalefetimizin bir gereği olarak kurumlarla olan yazışmalarınızda, taleplerinizde şehrimizin menfaati olduğunu düşündüğümüz konularda bizim de inisiyatif aldığımızı ve elimizden geldiği kadarıyla da sorunların çözümü için bir nevi ombudsmanlık yaptığımızı dile getirmiştik. Bu yapıcı muhalefete takdir ve teşekkürün olması gereken bir ortamda zat-ı alinizin 'Siz kimsiniz' diye bir cümlesiyle karşılaştık. Maalesef 'tarafsız medya' tarafından da 'Siz kimsiniz' diye şehrimizde büyük puntolarla işleniyor. Bu anlamda bence siz de yapıcı bir siyaset yapmalısınız. Bu konuda insiyatif alan arkadaşları cesaretlendirmelisiniz" dedi.

"Bize 'Siz kimsiniz' diyeceğinize, seçim ittifakı içinde olduğunuz birçok insana 'Siz kimsiniz' demeniz gerekir!"

Özcan, "Geldiğimiz noktada herkesin dikkat etmesi gerektiğini arz etmekteyim. Bize 'Siz kimsiniz' diyeceğiniz yerde aslında bugün seçim ittifakı içinde olduğunuz birçok insana asıl 'Siz kimsiniz' gereken bir ortamda, bu kadar yapıcı bir muhalefet sergileyen meclis üyesi arkadaşlarımıza karşı bu üslubun size yakışmadığını belirtmek isterim" diye konuştu. 

Murat Özcan sordu: "Kılıçdaroğlu geldi, neden açılış yaptırmadınız?"... Kazım Kurt'tan ilginç yanıt... - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@