Nebi Hatipoğlu: Eskişehir medyası Eskişehir'in emniyet supabıdır

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle gazetecilerle bir araya geldi, Çalışan Gazeteciler Günleri'ni kutladı. Hatipoğlu, "Eskişehir medyası Eskişehir'in emniyet supabıdır" dedi.

SİYASET 09.01.2024, 15:36 10.01.2024, 14:30
Nebi Hatipoğlu: Eskişehir medyası Eskişehir'in emniyet supabıdır

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilere bir davet verdi ve Çalışan Gazeteciler Günleri'ni kutladı. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı davette konuşan Nebi Hatipoğlu, medyanın ve basın mensuplarının önemine dikkat çekti. 

"Yerel medyamız hiçbir zaman yalan haber yapmadı, ilkeli duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum" 

Hatipoğlu yaptığı konuşmada, "Eskişehir basını Eskişehir'in emniyet supabıdır. Bunu şundan söylüyorum. Eskişehirspor'da yöneticiyken yerel medyanın bize eleştirileri de olmuştur. Yani yerel yöneticilerin yerelde yaptıkları hataların yazılması çok önemlidir. Ve yerel yöneticiler bu yazılanlarla kendilerine çekidüzen verirler, daha iyi hizmet yapmaya çalışırlar. Bu sebeple bizim yerel medyamız gerçekten Eskişehir'in emniyet supabıdır. Biliyorsunuz, ana medyada birçok karalama kampanyaları ile karşılaştım. Tüm eleştirilere açığım ama yalan haberlerin hiçbirine açık değilim. Bunları ana akım medyada gördük, ama hiçbir yalan haberi yerel medyada görmedik. Yerel gazetelerimiz eleştirdi, kendilerine göre haberlerini yaptılar, ama hiçbir zaman yalan haber yapmadılar. O yüzden yerel basınımızı bi kez daha duruşlarından dolayı, ilkeli haberciliklerinden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizden razı olduğumu söylüyorum" dedi. 

Hatipoğlu ayrıca, "Bugün sizler için önemli bir gün, çok fazla siyasete girmek istemiyorum. Ama sizlere müjdeli bir haber vermek istiyorum. İnşallah çıktığımız yolda seçimleri kazandığımız takdirde yerel basına desteklerimiz olacak. Ben de ucundan kıyısından bir gazete sahibiydim. Yeğenim vasıtasıyla biraz medya ile uğraştık. Ancak gördüğüm kadarıyla medyada çalışan emekçi kardeşlerimizin gelirleri o kadar düşük ki, kendim görmesem inanmazdım. Benim gazetemdeki arkadaşlarımız, başka şirketlerimizdeki arkadaşlarımın pozisyonlarına, gelirlerine baktığımda gazetelerdeki basın mensuplarının, haber ajanslarında, televizyonlarda çalışan arkadaşlarımın, OSB'de çalışan bir fabrika işçisi kadar maaşlar aldığını gördüm, gelirlerinin çok düşük olduğunu gördüm. Tabii bu Eskişehir'imizin yerel basınının en büyük sorunudur. Çünkü basının özgür olabilmesi, basının irade koyabilmesi için ekonomik özgürlüğünün olması da çok önemlidir. Eskişehir'deki basınımız her türlü koşula rağmen yine yalan haberler yapmıyor, doğru ve ilkeli haberlerle yoluna devam ediyor. Ancak AK Parti belediyeciliğinde eğer Büyükşehir Belediye Başkanı olursam büyük bir destek vereceğim yerel basına. Bunu da şöyle açıklıyoruz. Belediyemizde oluşturduğumuz bazı komisyonlarda, belediyemiz ve Eskişehir'in lehine yapılacak çalışmalarda basında çalışan arkadaşlarımızı da değerlendirmeyi düşünüyoruz. Ve o dönem için asgari ücret neyse, tüm basın mensuplarımıza belediye imkanlarından, belediye şirketlerinden tüm basın mensuplarımıza bir asgari ücret de belediye olarak biz vereceğiz. Ve yerel basınımızı destekleyeceğiz. Basını desteklemek Eskişehir'i desteklemetir. Basının güçlü olması belediyemize de, Eskişehir'e de çok faydalı olacaktır" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@