banner163

Odunpazarı bağırıp dursun, Büyükşehir ihaleye çıkıyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ilçede kentsel dönüşüm yapmamak için yıllardır bir sürü bahane üretirken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm projesi için ihaleye çıktı.

SİYASET 15.02.2022, 16:32 15.02.2022, 18:39
Odunpazarı bağırıp dursun, Büyükşehir ihaleye çıkıyor

Eskişehir'de, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ilçede kentsel dönüşüm yapmamak için yıllardır bir sürü bahane üretirken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gündoğdu - 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için ihaleye çıktı. 

Kazım Kurt'un bahaneleri sürüyor, ortada kentsel dönüşümden eser yok 

Yıllardır, Gündoğdu'da, Küçük Sanayi Sitesi'nde, Karapınar gibi bölgelerde kentsel dönüşüm yapmamak için türlü bahaneler üretmekle kamuoyunda eleştirilen, sürekli TOKİ ve başka kurumları suçlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, son yaptığı açıklamada da yıllardır yetkisi olmasına rağmen hayata geçiremediği Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap projesi ile ilgili yine TOKİ'yi suçlamış ve "engellendiğini" ileri sürmüştü. TOKİ'den yapılan açıklamada ise herhangi bir engelleme söz konusu olmadığı, TOKİ'nin yapılan plana yeterli sosyal alan ayrılmadığı ve yönetmeliklere aykırı olduğu için itirazda bulunulduğunu, belediyenin planı yapma yetkisinin bulunduğu ifade edilmişti. 

Eskişehir Büyükşehir ise Gündoğdu için ihaleye çıktı 

Odunpazarı'nda böyle bir manzara devam ederken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise Gündoğdu 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ni ihale aşamasına getirdi, proje için ihaleye çıkıldığı öğrenildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde proje için bölgede anlaşma sağlanan hak sahiplerinin evlerinde yıkım çalışmalarına başlandığını duyurmuştu. Büyükşehir Belediyesi'nin ihale ilanında, Gündoğdu Mahallesi'nde proje kapsamında 5 adet işyeri ve 61 adet bağımsız konutun yapım için ihale gerçekleştirileceği belirtildi. İhale 9 Mart 2022 tarihinde gerçekleşecek. 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut medyamidas.com'a konuştu... "Biz sessiz kalamayız, Kazım Kurt istiyorsa imzalasın geçsin"... Gündem yaratacak açıklamaları okumak için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@