Sivrihisar'ı AK Parti 130 oy farkla kaybetti? Peki neden?  

Eskişehir'de en dikkat çekici seçim sonuçlarından biri Sivrihisar'da yaşandı... Resmi olmayan sonuçlara göre CHP 130 oy farkla seçimi kazandı ve AK Parti Sivrihisar'ı kaybetti. Peki AK Parti, Eskişehir'in nüfusta dördüncü sıradaki en büyük belediyesini nasıl kaybetti?

SİYASET 01.04.2024, 14:11 01.04.2024, 14:51
Sivrihisar'ı AK Parti 130 oy farkla kaybetti? Peki neden?  

Eskişehir'de kıran kırana seçim yaşanan ve seçim sonucunun en dikkat çektiği ilçelerden biri de Sivrihisar oldu. Eskişehir'de en öndeki iki aday arasındaki en az oy farkı Sivrihisar'da yaşandı ve CHP 130 oy farkla Sivrihisar'ı AK Parti'nin elinden almış oldu. 

Nasreddin Hoca'nın memleketi ve son yıllarda Hamid Yüzügüllü'nün belediye başkanlığında turistik açıdan çok ön plana çıkan Sivrihisar Belediyesi, AK Parti'nin Eskişehir'deki kalelerinden kabul ediliyordu. 

Öte yandan, bu yerel seçimde AK Parti, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'yü Tepebaşı Belediye Başkan adayı yapmaya karar verirken, Sivrihisar'da Hüseyin İlhan'ı aday gösterdi. MHP aday çıkarmazken, Hüseyin İlhan aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın adayı oldu. 

CHP de Habil Dökmeci'yi Sivrihisar'da aday yaptı. 

Seçimde ise AK Parti ve CHP adayları arasında kıyasıya ve çok yakın bir yarış yaşanırken, diğer partilerin adaylarının aldığı oylar da seçim sonucunu etkiledi. 

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, 16 bin 550 seçmenin bulunduğu Sivrihisar'da 14 bin 25 oy kullanıldığı belirtildi, yani 2 bin 525 seçmenin sandığa gitmediği görüldü. Öte yandan 800'den fazla oyun da geçersiz sayıldığı ifade edildi. 

CHP'li Habil Dökmeci 6 bin 176 oyla oyların yüzde 46,79 oranında oy alırken, AK Parti'li Hüseyin İlhan 6 bin 46 oy ve oyların yüzde 45,8'ini aldı. AK Parti 130 oy farkla seçimi kaybetiş oldu. 

Diğer partilerin oylarına bakıldığında ise İYİ Parti'nin 439, Yeniden Refah'ın 200, Zafer Partisi'nin 163, Saadet Partisi'nin 55 oy aldığı görüldü.  

İlçede Demokrat Parti'nin seçimde tüm gövdesiyle Habil Dökmeci'ye destek vermesinin de seçimin sonucuna etki ettiği belirtiliyor.  

Seçim sonrası yapılan değerlendirmelerde, Sivrihisar'da önceki yıllarda başarılara imza atan Hamid Yüzügüllü ve ekibi bu seçimde enerjisini Tepebaşı'na vermek zorunda kalırken, AK Parti'nin seçimde Sivrihisar'a gereken önemi vermediği ve CHP'nin de bu durumu fırsat bilerek seçime daha çok asıldığı, bunun sonucunda AK Parti'nin seçimi az bir farkla kaybedip, CHP'nin seçimden zaferle çıktığı konuşuluyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@