Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar için tarihte bir ilk!

Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar için tarihte bir ilk! 3 ilde de kadın adaylar başkan oldu...

SİYASET 01.04.2024, 14:37 01.04.2024, 14:55
Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar için tarihte bir ilk!

Yerel seçimde Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar'da da bir ilk yaşandı... 

3 ilin belediye başkanları da tarihte ilk defa kadın adaylardan seçildi. Bilecik'te daha önce meclis üyesi iken mecliste yapılan seçimle bir süre Bilecik Belediye Başkanlığı yapan Melek Mızrak Subaşı şimdi yerel seçimde Bilecik Belediye Başkanlığı'na seçilirken, Eskişehir'de Büyükerşen'in yerine aday gösterdiği, uzun yıllar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik görevi yapan Ayşe Ünlüce, Afyonkarahisar'da da CHP'nin milletvekili iken aday gösterilen ve seçim döneminde yaptığı "DEM Parti" çıkışı ile çok konuşulan Burcu Köksal seçimi kazandı. 

En çok oyu hangisi aldı?

Resmi olmayan sonuçlara göre, Eskişehir'de Ayşe Ünlüce oyların yüzde 51,02'sini alarak, Bilecik'te Melek Mızrak Subaşı oyların 48,88'ini alarak, Afyonkarahisar'da ise Burcu Köksal oyların yüzde 50,73'ünü alarak seçildi. 

Rakibine en çok fark aran hangisi oldu?

Eskişehir'de Ayşe Ünlüce Cumhur İttifakı adayı rakibi Nebi Hatipoğlu'ndan yüzde 3,15 oranında fazla oy alırken, Bilecik'te Melek Mızrak Subaşı AK Partili rakibi Mustafa Yaman'dan yüzde 14,34 oranında fazla oy aldı, Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal AK Partili rakibi Ceylan Uluçay'dan yüzde 8,91 oranında fazla oy aldı. 

Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar için bir ilk olacak

Birbiriyle yakın ilişkili, komşu iller Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar'da yaşanan sonucun bu illerin birbiriyle ilişkileri ve bölgesel işbirliğindeki etkisinin ne olacağı, CHP'li 3 kadın belediye başkanının anlaşıp anlaşamayacağı da merak ediliyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@