Kadın güreşçilerimiz Avrupa'yı fethetti!

Macaristan'da gerçekleşen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadın güreşçilerimiz 3 madalya kazandı...

SPOR 31.03.2022, 23:31 01.04.2022, 00:26
Kadın güreşçilerimiz Avrupa'yı fethetti!

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadın güreşçiler 2 altın ve 1 bronz madalya kazandı.

Macaristan’ın Budapeşte şehrinde gerçekleştirilen 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası’nın dördüncü günü sona ererken, kadın milli güreşçiler 3 madalya kazandı.
50 kiloda Evin Demirhan Yavuz, finalde Bulgar Miglena Georgieva Selishka ile karşı karşıya geldi. Büyüklerde ilk kez finalde mücadele eden milli güreşçi, Bulgar rakibini tuşla yenerek altın madalya kazandı.

Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Evin, “Büyükler kategorisinde ilk defa Avrupa şampiyonu oldum. Bu gururu ülkeme yaşatmak, bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşı’mızı dinlettirmek hayal ettiğim bir şeydi ve bunun gururunu yaşıyorum. İlk günden beri inandım kendime. Küçüklüğümden beri bu inancı kaybetmeden tüm kategorilerde Avrupa şampiyonu oldum ve bugün de büyüklerde elde ettim. Büyüklerde Avrupa üçüncülüğüm vardı, bunu şampiyonluğa taşıdım. Umarım Dünya Şampiyonası’nda da üçüncü olduğum madalyayı altına çevireceğim” dedi.

"Biz buralara alışığız"
55 kiloda Bediha Gün de üçüncülük müsabakasında İsveçli Nova Ilona Bergman ile karşılaştı. Bergman'ı 5-4 yenen milli güreşçi, bronz madalya elde etti. Milli güreşçi Bediha, böylece 4. kez Avrupa üçüncüsü oldu.

 Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bediha Gün, çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Bir sakatlık geçirdim ve yeni ameliyat oldum. Ondan sonraki süreç uzun ve zor geçti. Madalyam moral verici oldu. Çok inandım, istedim ama şampiyonluk nasip olmadı. Dördüncü Avrupa üçüncülüğümü aldım. Bu durumu dünya şampiyonluğunda kapatırım. Mutluyum, çok emek verdik. Tüm Türkiye’ye ve aileme teşekkür ediyorum. Yıllardır takım halinde tarih yazmış bir takımız Türk kadınları olarak. Biz buralara alışığız. Biz bunları şampiyonluklara taşımak istiyoruz. Hedeflerimiz bu yönde. Olimpiyatlarda takım halinde şampiyon olmak istiyoruz. İnancımız tam, Türk halkının desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz” dedi.

"Bir ilki daha başardım"
76 kiloda milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, final mücadelesinde Estonyalı Epp Maee’yi 3-1 mağlup ederek altın madalyayı boynuna taktı. Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yiğit, “5. kez Avrupa şampiyonu oldum, çok mutluyum ve gururluyum. İlklerin kadını olduğum için bir ilki daha başardım. Takım halinde de ilkleri başarıyoruz. 3 tane finalimiz var Avrupa Şampiyonası’nda, daha önce 2 kez vardı. 50 kiloda Evin altın madalyayla açılışı yaptı İstiklal Marşı’nda. Bugünde İstiklal Marşı’yla kapanışı yapacağız. Ekran başında bizleri izleyen, dua eden herkesten Allah razı olsun” dedi.

Bakan Kasapoğlu’ndan milli güreşçilere tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda madalya kazanan güreşçileri tebrik etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Macaristan’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar serbest stil 50 kiloda altın madalya kazanan Evin Demirhan Yavuz, 76 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar Yiğit ile 55 kiloda bronz madalya kazanan Bediha Gün için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi başarıyla temsil eden milli sporcularımız Evin Demirhan Yavuz, Yasemin Adar Yiğit ve Bediha Gün’ü yürekten kutluyorum. Daha önce katıldıkları şampiyonalarda kazandıkları başarılar ile bizleri gururlandıran sporcularımız, bu kez de Avrupa Güreş Şampiyonası’nda aldıkları madalyalarla bizlere büyük mutluluk yaşattılar. Uluslararası arenada ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran sporcularımızın başarılarında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, organizasyonda mindere çıkacak diğer sporcularımıza başarılar diliyorum.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@