Nabi Avcı Eskişehirspor için konuştu: Biz elimizden geleni yaptık, ama sorun başka... 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, Eskişehirspor için konuştu: Biz elimizden geleni yaptık, ama sorun başka... 

SPOR 27.10.2021, 21:57 28.10.2021, 16:18
Nabi Avcı Eskişehirspor için konuştu: Biz elimizden geleni yaptık, ama sorun başka... 

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay, İl Başkanı Zihni Çalışkan ile birlikte Türk Dünyası Kültür Başkentliği ile Eskişehir'e kazandırılan Millet Bahçesi'nde düzenlediği basın toplantısında Prof.Dr. Nabi Avcı Eskişehirspor ile ilgili soruyu da yanıtladı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu... 

"Çok ciddi katkılarda bulunduk... Ama Eskişehirspor yönetim kültürü dipsiz kova gibi"

Nabi Avcı, Eskişehirspor ve Eskişehirspor'a yeni kaynak aktarılıp aktarılmayacağı yönündeki soruya şu yanıtı verdi: "Eskişehirspor ile ilgili rahmetli Kemal Unakıtan'dan beri elimizden gelen her şeyi yaptık siyasiler olarak... Ben kendi yaptıklarımı bir kenara bırakarak söylüyorum, yine ben yaptım ettim lafı olmasın... Ama Kemal beyin neler yaptığını buradaki tüm arkadaşlar çok iyi biliyor, Allah rahmet eylesin. Biz de hem Bakan olarak hem milletvekili olarak gerçekten çok ciddi katkılarda bulunduk. Bu kadar söyliyim. Çok ciddi katkılarda bulnduk. Ama Eskişehirspor yönetim kültürü dipsiz kova gibi. Oraya ne atsanız gidiyor. Çok ciddi bir yönetim sorunu var. Bu sadece Eskişehirspor'un sorunu da değil Türk futbolunun da sorunu... Bu toplantıyı İstanbul'da yapıyor olsaydık, üç büyükler de aynı sözlerle konuşulabilirdi" dedi. 

Nabi Avcı, "Geçtiğimiz günlerde Çağatay Kılıç Bakana sordum. 'Eskişehir'de bu soru bana çok soruluyor. Siz dedim bir zamanlar bir yasa hazırlıyordunuz. Spor kulüplerine çeki düzen vermek onları belli kurallara tabi tutmak, şeffaf denetlenebilir bir spor ekonomisi için ciddi bir çalışmanız vardı, ne oldu" diye sordum. "Evet o çalışma var, yalnız sağdan soldan müdahalelerle biraz sulandırıldı gibi, bu halde meclise gelmesini istemedik, üzerinde ciddi olarak çalışıyoruz" dedi. Eskişehirspor için de bu geçerli..." dedi. 

"Eskişehir'de imkan sahibi zenginler ve kurumlar gönülsüz değil, ama ümitsizler"

Nabi Avcı, "Söylendi, burası uluslararası standartlarda, denetime açık bir şirketleşmeye giderse, Eskişehir'den alacağı katkı artacaktır. Eskişehir'de imkan sahibi zenginler veya kurumlar Eskişehirspor'a destek olmak konusunda gönülsüz değiller, ama ümitsizler. Vereceğim de ne olacak diye bakıyorlar... Tamam, bu yeni yasa çıkıncaya kadar veya denetlenebilir seffa bir yönetim modeline evrilinceye kadar bizim burada faydalı bir şey yapamayacağımız düşüncesi bende yer etti. Şahsen ben öyle düşünüyorum..." diye konuştu. 

"Hiç yapmadığım bir şeyi yaptım... Eskişehirspor için aklınıza kim gelirse tek tek aradım"

Nabi Avcı sözlerine şöyle devam etti: "Kırılma olayı nedir... Transfer tahta açılması olayında, o zamanki yöneticiler bana dediler ki, iki gün içinde 400 bin avro yatırılırsa paçayı kurtarıyoruz, transfer tahtamız açılıyor. Ben düşündüm ki, 400 bin avro Eskişehir ekonomisi için, Eskişehir sermayesi için büyük bir para değil... Hayatımda hiç yapmadığım bir şey yaptım. Eskişehir'de, aklınıza gelebilecek herkesi teker teker aradım.

"100 avro bile veren olmadı"

"Eskişehir'de 400 bin avro bir araya getirmek için kimi aramak lazım diye aklınıza kim gelirse aradım... 100 avro bile veren olmadı."

"Ve onlara kızamadım... Öyle şeyler anlattılar ki..."

"Ve üstelik onlara da kızamadım. 100 avro bile vermeyen adamlara kızamadım, öyle şeyler söylediler ki, ben zamanında şu kadar verdim, sonra da böyle oldu diye... Öyle hikayeler dinledim ki onlara da kızamadım. "Ayıp değil mi, Eskişehirspor için şu kadar para vermemek ne demek" diyemedim... Çünkü adamın söylediklerini ben yaşasam ben de vermezdim. Demek ki hem yapısal hem de zihniyet olarak ciddi bir sıkıntı var. Bu yapının değişmesi lazım. Bu yapı kendiliğinden değişmiyor. Eskişehispor Genel Kurulu toplanıp "Bakın şöyle şöyle sorunlar var, bunları çözmek için şöyle bir yapılanmaya gidelim" demiyor. Dolayısıyla kendi açımdan söylüyorum, bekleyelim... "

"Dedim ki, 'O zaman istifa etsin"

"Mevcut yönetime de Allah kolaylık versin. AK Parti yönetiminden arkadaşımız (Mehmet Şimşek) ayrılarak oraya gitti. Giderken başkan da (Zihni Çalışkan) bana sordu. "Bizden bir arkadaşımız yönetime katılmak istiyor" diye... Dedim ki, "O zaman yönetimden istifa etsin"... Çünkü orada yaptığı iyi kötü her şey bize mal edilir. Eskişehir'de bir de şöyle bir şey var. Deniyor ki, "Siyasiler spora müdahale etmesin"... "Eskişehirspor siyasete alet edilmesin"... Doğru, Eskişehirspor'u siyaset aracı olarak kullanmamak lazım. Dediğim dönemde, orayla ilgili yaptığımız pek çok katkıyı da kimseye söylemedik. Halen de söylemiyorum. Çünkü söylediğin anda siyaseten yaptın diyeceksiniz. Halbuki öyle değil..."

"Bu işin şahıs sorumluları da var... Eskişehirspor kendi içinde onları bulup gerekli müeyyideleri uygulamak zorunda"


"Arkadaşımız da iyi niyetle çalışıyor, biliyorum... Farklı farklı gruplardan insanlar var, tamam. Ama bu işin sorumlusu şahıslar da var, onu da söyleyeyim. Eskişehirspor kendi içinde bunun sorumlularını da bulmak zorundadır. Bulmak zorunda ve gerekli müeyyideleri uygulamak zorundadır."

"Yasa geldiğinde her şey çözüm sürecine girer"

"Ama yasa geldiği zaman herkes o yasaya uygun örgütlendiğinde bunların hepsi çözüm sürecine girer." 

AK Parti Eskişehir'de neler yaptı?... Nabi Avcı: Artık çok laf çok iş... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@