banner163

Büyükşehir duyurdu... Biri ulaşıma açıldı biri kapandı

Eskişehir Büyükşehir'den beton yol açıklaması... Çalışmaların tamamlandığı yol trafiğe açılırken, başka bir yol ulaşıma kapatıldı. Sürücüler uyarıldı...

TRAFİK 19.11.2021, 13:52 19.11.2021, 14:01
Büyükşehir duyurdu... Biri ulaşıma açıldı biri kapandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Han ilçesi Gökçekuyu-Kayı-Yazılıkaya Mahallelerini bağlayan yoldaki 11,6 kilometrelik beton yol çalışmasının tamamlandığı, ekiplerin beton yol çalışmasının ikinci etabı olan Örencik-Şükranlı-Sarıcailyas-Çukurca-Yazılıkaya yolunda çalışmalara başladığı belirtildi.

Söz konusu mahalle yolunun bazı kısımlarının sit alanından geçtiği için Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda yolun altyapısı yapılarak yolun genişliğinin 7 metreye çıkarıldığı ifade edildi. 

5 ay sonra trafiğe açıldı

15 Haziran 2021 tarihinde yapımına başlanılan ve çalışmalar nedeniyle bir süredir kapalı olan yol güzergahı beş ay süren çalışmalar sonucunda tamamlanarak trafiğe açıldı.

İkinci etap kısmı trafiğe kapatıldı

Çalışmanın ikinci etabı olan Örencik-Şükranlı-Sarıcailyas-Çukurca-Yazılıkaya 26,7 kilometrelik yol güzergâhında çalışmalara devam eden ekipler, beton yol altyapı çalışmaları sebebiyle yolu araç trafiğine kapattı.  Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, trafiğe kapalı olan bölgede sürücülerin mağdur olmamaları için, Kırka-Oynaş-kümbet-Yazılıkaya veya Cevizli-Bardakçı-Gökçekuyu-Kayı yol güzergâhını kullanmaları gerektiğini bildirdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@