Apple İOS 16 güncellemesi alamayacak cihazlar belli oldu!

İOS 16 güncellemesini alamayacak cihazlar belli oldu.... İşte detaylar...

BİLİM 20.02.2022, 19:37
Apple İOS 16 güncellemesi alamayacak cihazlar belli oldu!

Apple, gelecek aylarda yeni sürümleri tanıtacak. Şimdiden edinilen bilgilere göre Apple, iOS’un yeni sürümünü dağıtmak için telefonlarda A10 ve üstü işlemciyi şart koşacak.

Yakın zamanda piyasa değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket ünvanını alan Apple, güncelleme konusunda istikrarını sürdürüyor. Şirket, piyasaya sürdüğü cihazlarına en az 5 yıl güncelleme desteği veriyor. Apple ayrıca özellikle eski cihazlarının güncel kalmasını sağlayarak bir elektronik çöplüğü oluşmasını engelliyor. Bu durum daha fazla mümkün olmadığı için belirli bir süre sonra miladı dolmuş modeller için destek sonlandırılıyor.

iOS 16 sürümünü alamayan telefonlar belli oldu
Apple, her yılın haziran aylarında düzenlediği WWDC etkinliklerinde iOS, iPadOS, macOS ve watchOS gibi işletim sistemlerinin yeni sürümlerini kullanıcıların beğenisine sunuyor. Şirket, önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği WWDC 2022’de de geleneği bozmayarak yeni sürümleri tanıtacak. Şirketin bu Haziran ayında gerçekleştireceği yeni sürüm tanıtımında, iOS 16 sürümünü hangi cihazlar alamayacak? İşte detaylar...

Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Apple, iOS’un yeni sürümünü dağıtmak için telefonlarda A10 ve üstü işlemciyi şart koşacak. Böylelikle A9 ve A9x işlemcili iPhone’lar ve A8 işlemcili iPad cihazları yeni sürümü alamayacak.

Bu durumda iOS 16 uyumlu cihazlar listesinin büyük ölçüde belli olması ile bir döneme damga vuran iPhone 6s, iPhone 6s+ ve iPhone SE 2016 gibi modeller için de yolun sonuna gelindiğini söyleyebiliriz.  Bu üç model de Apple A9 yonga setinden güç alıyor ve şirket tarafından belirlenen işlemci sınırına takılıyor.

Bunun yanı sıra iOS 16 güncellemesini alacak telefonların da şu şekilde olması bekleniyor;

iPhone 13 mini
iPhone 13
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone 12 mini
iPhone 12
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone SE (2020)
iPhone X
iPhone XR
iPhone XS
iPhone XS Max

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@