Anadolu Üniversitesi'nde “Startupus Girişim Atölyesi” başladı

Anadolu Üniversitesi Anaç Kuluçka Merkezi’nin düzenlemiş olduğu “Startupus Girişim Atölyesi” başladı.

EĞİTİM 22.12.2022, 14:49 22.12.2022, 14:53
Anadolu Üniversitesi'nde “Startupus Girişim Atölyesi” başladı

Anadolu Üniversitesi Anaç Kuluçka Merkezi’nin düzenlemiş olduğu “Startupus Girişim Atölyesi” başladı.

Üç gün sürecek atölyenin açılışına Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) Yönetici Yardımcısı Orkun Başkan, Girişimcilik Koordinatörü Emre Akgümüş ve pek çok öğrenci katılım gösterdi. Atölyede sırasıyla program tanıtımı, tanışma oyunu, girişimcilik atölyesi, iş modeli ve kanvas eğitimi, değer önerisi geliştirme, takım çalışması oyunu, deneyim paylaşımına yer verildi.

“Burası eğlenebileceğiniz ve deneyim yaşayacağınız bir yer”

ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Orkun Başkan atölye çalışmalarından önce gerçekleştirdiği konuşmasında Startupus’un önemini hatırlatarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Startupus 2016 yılından beri gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik. Anadolu üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesinden farklı ekipler yer alıyor. Bu üç gün içinde hem eğlenebileceğiniz hem de girişimcilik ile ilgili deneyim kazanabileceğiniz bir ortam yaratmaya çalıştık. Girişimcilik konusunda böyle bir çabanın olması çok güzel. Toplumların girişimlerine baktığımızda farklı dönemlerden geçtiklerini görüyoruz, şu an geldiğimiz durumda ulusların daha rekabetçi olmasını sağlayan şey girişimcilik. Girişimcilik istihdam yaratılması bakımından da çok önemli ve desteklenmesi gerekiyor.”

“Farklı fakültelere ve konu başlıklarına öncelik tanıdık”

Anaç Kuluçka Merkezi Girişimcilik Koordinatörü Emre Akgümüş ise etkinliğin açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Startups programını pandemi dışında hemen hemen her yıl yapmaya çalışıyoruz. Başvurularınızı online olarak yaptınız. Bizlerde gruplara ve farklı fakültelere ve konu başlıklarına öncelik tanımaya çalıştık. Umarım, bu farklı projelerle üç gün sürecek güzel bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Burası bir kuluçka girişimcilik merkezi ve normalde sizler gibi burada girişime başlayan ve daha sonra şirketleşen ve çalışmalarını buralarda sürdüren insanlar bulunuyor.”

“Startupus Girişim Atölyesi” 23 Aralık Cuma günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@